Wandelvakantie Flowtraining bergen Italië

AOSTA 10-20 juli 2021 – OFFLINE RETRAITE VAKANTIE

FLOWTRAINING, MEDITEREN & BERGWANDELEN IN NATUURPARK GRAN PARADISO

Wandelen tijdens je vakantie met onderweg de Flowtraining. Mediteren langs de waterval, qigong met uitzicht op de bergen en tal van oefeningen uit de oude krijgskunsten. Een week offline, en heerlijk buiten zijn in de prachtige natuur van het beschermde park in Aosta.

We verblijven op 2000 meter hoogte aan de voet van een gletsjer. Hiervandaan gaan onze dag-wandeltochten verder omhoog en kom je op plekken die je werkelijk doen stilstaan! 

Hou je van buiten zijn, in de natuur, en ben je op zoek naar authentieke ervaringen en een week lang zonder Facebook, mails, Instagram etc? Dan is dit wellicht de offline vakantie voor jou. De Wandeltochten de bergen in worden afgewisseld met de Flowtraining in de buurt van het basiskamp. Van deze vakantie kom je sterker en zeker ook ‘mentaal’ gezonder terug. Een perfecte balans tussen persoonlijke groei en avontuur.

[/two_third]

Één van Europa’s bijzondere natuurgebieden

Deze reis gaat naar het hooggebergte van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven dus op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op stille plekken.

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd.

Flowtraining retraite bergwandelenWeg uit de chaos en de dagelijkse drukte

De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit.

 

Flowtraining & wandeltochten

Ons basiskamp ligt op 2000 meter, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg oefeningen doen en mediteren en ’s avonds altijd weer terugkeren naar het basiskamp.

De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie.

Voldoende tijd voor rust

Geen dag zal hetzelfde zijn. We gaan mee met de Flow van het weer en de bergen. We kunnen bijvoorbeeld de ene dag een wandeltocht van 6 uur maken, waarbij de wandeling op zich de training is. De andere dag een flowtraining in de buurt van de camping doen, of een wandeling met de Flowtraining onderweg.

Je krijgt ook genoeg tijd om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen. Deze reis vraagt om een redelijke conditie, de wandelingen worden rustig opgebouwd. Niet aan een stuk door, we lassen genoeg pauzes in…

Offline

Zoals een bekend spreekwoord luidt:

There is no WiFi in the mountains but we promise you will find a better connection!

Hoevaak kijken wij niet op onze mobiel. Hoelang is het geleden dat je een hele dag niet op je mobiel hebt gekeken? Het is een vast onderdeel geworden in ons leven, de mobiel met al z’n apps, groepen, FB, Instra, etc.

Altijd bereikbaar, altijd een ‘like-je’ altijd even een fotootje maken, een selfie updaten, altijd overal delen, alles delen. Overmatig gebruik van het social media is niet echt goed, dat weten we inmiddels wel. Door onderzoek zijn alle psychische en fysieke problemen wel ergens aan bod gekomen. Het ook is allang gebleken dat af en toe jezelf terug trekken uit deze vaste patronen en even niet bereikbaar zijn veel rust brengt en dat je focus en creativiteit weer terug komen.

Kortom je geest komt nog meer tot rust zonder mobiel. Dat tezamen met de trainingen, de wandelingen, het buiten zijn en het niets doen, het luisteren naar de rivier en kijken naar de wolken en de bergen… Niets doen is een kunst die je kunt leren. Door niets doen krijg je uiteindelijk ook meer tijd. Een week lang offline lijkt misschien spannend maar de ervaring leert dat iedereen het fantastisch vindt.

De oranisatoren zijn wel altijd bereikbaar mocht het thuisfront toch contact willen maken. En wil je een paar keer inchecken om met je kindjes te praten kan dat natuurlijk ook. Het gaat erom het patroon te doorbreken om ieder moment dat je even niets te doen hebt de telefoon checkt.

Flowtraining

Wil je proberen of de Flowtraining wat voor jou is dan kun je alvast een 1-dags Flowtraining mee doen. Deze worden zo’n 1 keer per maand georganiseerd in Hellevoetsluis. Lees hier meer over het programma.

KAMPEREN

content-aosta-gran-paradiso-tent-uitzicht

De bergsportcamping is heel eenvoudig en wijds opgezet. Slapen in je eigen tentje, camper of bus geeft natuurlijk een extra dimensie aan deze outdoor week. Er zijn warme douches en een kleine campingwinkel. Het restaurant naast de camping is prima, eenvoudige gerechten, maar ze maken geweldige pizza’s. Of wat luxer eten in de berghut Tetras Lyre op 10 min. loopafstand. Je kunt ook zelf koken, in het camping winkeltje zijn italiaanse producten te koop en met een beetje fantasie (of advies van Mo) kun je een heerlijke maaltijd maken.

Als je niet zo’n kampeerder bent zijn de appartementen en een twee-tal kamers waar je uit kunt kiezen een prima optie.

LOGEREN

BAITA
Het rustieke gebouw ‘Baita’ grenst direct aan de camping en heeft 3 verdiepingen met op iedere verdieping een appartement. Het is heel eenvoudig ingericht, er is geen loungebank maar wel een eetafeltje met stoeltjes. Kleine douche, klein keukenblok, gaspitten en een koelkast.
Zolderverdieping: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed), keuken en badkamer.
Verdieping 1: slaapkamer (met 2 stapelbedden dus max. 4 personen), keuken en badkamer.
Begane grond: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed), keuken en badkamer.

 

Flowtraining vakantie retraite italie

CHALET
Het chalet bestaat uit 2 appartementen, met elk een slaapkamer (1 tweepersoons bed) en een lage vide bereikbaar door een ladder (1p matras), keuken met bankstel en een badkamer.

 

KAMER BOVEN
Er zijn twee 2-persoonskamers boven het sanitairgebouw op de camping. Deze bestaan uit badkamer en 1 tweepersoonsbed.

slapen in pod Flowtraining lo tor

POD
Er zijn twee hele gave Pods geplaatst op een verhoging met mooi uitzicht. Een 2-persoonsbed, kleine keuken, toilet en een bank. Douchen kun je in het sanitairgebouw op 50 meter afstand.

Voor deze reis zijn er 3 vereisten

  • Lichamelijk fit zijn en zonder blessures die je belemmeren. We verwachten dat je in ieder geval de week kan beginnen met een bergwandeling van zo’n 3 uur.  We bouwen de intensiteit van de wandelingen rustig op zodat je genoeg tijd krijgt om je voor te bereiden op de hoogste wandeling aan het eind van de vakantie.

Een veel gestelde vraag is: ben ik wel fit genoeg om alles mee te kunnen doen?
De wandeltochten gaan niet hoger dan zo’n 2800 meter, en lopen in een meditatief tempo waarbij de ervaring van het ‘buiten zijn’ centraal staat en niet de prestatie. Een goede wandelconditie is natuurlijk wel belangrijk, want hoe beter je conditie is hoe meer je kunt focussen op bijvoorbeeld ‘niets’.

  • Goed uitgerust en… Een goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, en goed ingelopen wandelschoenen die zijn het belangrijkste. Gympies of sneakers worden door ons afgeraden. Stokken kun je ook plaatselijk kopen. Verder een outdoorbroek, vest en regenjack. Voor de kampeerders is een slaapzak voor -5 C geen overbodige luxe (maar je kunt ook een extra dekbed meenemen). Je krijgt natuurlijk nog een meeneem lijst toegestuurd.
  • Als laatste een flexibele instelling, want in de bergen kunnen we niet altijd zelf beslissen hoe de dingen lopen, dan beslissen de bergen voor ons en gaan we mee met hun flow. Daarom zijn er bij  deze 9-daagse 2 à 3 dagdelen door jou vrij in te delen

 

WELKE WEEK PAST HET BEST BIJ JOU?

JUNI OF JULI?
In juni is het nog vroeg in het seizoen, dan staan de steenbokken en gemzen nog op de camping wat natuurlijk een hele bijzonderen en uitzonderlijke ervaring is. Later in het seizoen, als de echte zomer zich aandient trekken ze naar hoger gelegen gebieden. Tijdens een trainingsweek in juni gaan we dus echt  wildlife spotten. In juli kun je zeker ook nog wild tegenkomen maar de kans is vele malen kleiner.
In juni zijn de nachten over het algemeen nog wat kouder, in juni al aardig warm.
In juli zijn de appartementen en kamers iets duurder omdat dit het hoogseizoen is.

LET OP!
De prijzen voor appartementen, kamers etc. zijn gebaseerd op huur van 2 weken. Je bent dus vrij om de resterende dagen gebruik te maken van deze accommodaties.

za 12 juni – di 22 juni 2020 

9 dagen programma & 10 nachten kampeerplek: 

KLEIN TENTJE:
1 persoon:    € 650 p.p.
2 personen:  € 630 p.p.

GROTE TENT:
1 persoon:    € 670 p.p.
2 personen:  € 640 p.p.

CAMPER:
1 persoon:   € 690 p.p.
2 personen: € 660 p.p. 

9 dagen programma & 14 nachten* logeren:

Appartement ‘BAITA’:
2 personen: € 950 p.p. (ex. electra)
3 personen: € 815 p.p. (ex. electra)
4 personen:   € 750 p.p. (ex. electra)

Kamer ‘CAMERE’:
2 personen: € 915 p.p. (ex. electra)

Appartement ‘CHALET’:
2 personen: € 1050 p.p. (ex. electra)
3 personen: €  880 p.p. (ex. electra)

Trekkershut ‘POD’:
2 personen: €  1010 p.p.

za 10 juli – di 20 juli 2021 

9 dagen programma & 10 nachten kampeerplek: 

KLEIN TENTJE:
1 persoon:    € 650 p.p.
2 personen:  € 630 p.p.

GROTE TENT:
1 persoon:    € 670 p.p.
2 personen:  € 650 p.p.

CAMPER:
1 persoon:   € 690 p.p.
2 personen: € 660 p.p. 

9 dagen programma & 14 nachten logeren:

Appartement ‘BAITA’:
2 personen: € 1050 p.p. 

3 personen: €   880 p.p. 
4 personen: €   800 p.p. 

Kamer ‘CAMERE’:
2 personen: € 1050 p.p. 

Appartement ‘CHALET’:
2 personen: € 1150 p.p. 
3 personen: €   950 p.p.
4 personen: €   850 p.p.

Trekkershut ‘POD’:
2 personen: € 1070 p.p.

Inclusief:
– 9 dagen Flowtraining en bergwandelen, waarvan 2 à 3  dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden

– Welkomstdiner

Exclusief:
– Reis
– Energiekosten

– Zelf meegenomen tentje, camper
– Auto op de kampplaats parkeren €2 per dag
– Maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25

 

Boek je als bedrijf en wil je een factuur om de BTW terug te vorderen?
Het BTW tarief voor trainingen voor bedrijven in het buitenland is 21%. Voor particulieren is dit 9%. Vandaar dat de factuur voor bedrijven iets hoger zal uitvallen.

Wij hebben een mogelijkheid tot gespreide betaling.
Wil je in meerdere termijnen betalen dan kan dat in overleg, laat het ons weten.

 

Boek hier je reis

content-aosta-gran-paradiso-wilde-dierenEen uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen.

Vandaag de dag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

Aan de voet van een gletsjer

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist.

Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

Wat is er nog meer te doen in de provincie

De Mont Blanc ligt op 1,5 uur rijden van Aosta. Hier is een nieuwe kabelbaan die je naar 3500 meter brengt waar je een adembenemend mooie uitzicht wacht. Er schijnt een mooie thermen te zijn met uitzicht op de Mont Blanc, en je kunt een ballonvaart boeken. Verder mooie watervallen, kasteeltjes en goeie restaurantjes. Milaan en Turijn liggen op een paar uur rijden. Via deze link kun je een pdf met meer informatie downloaden.

 

Hoe kom je op het basis kamp van Gran Paradiso?

 1. Met eigen auto.
 2. Meerijden of meerijders meenemen.
 3. Met meerderen een mini-bus huren en in een appartement slapen. Kosten 1 week +/- €250.
 4. Samen een hippie camperbusje huren en op de camping slapen. Kosten per dag: €85 à €100.
 5. Vliegen naar Turijn of Milaan en daar een auto huren om op het basiskamp te komen.

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.

We brengen je graag met elkaar in contact, als je zoekt naar een meerijder of als je zelf een lift zoekt. 

wandelvakantie slapen camperbusje Flowtraining

Uitgedaagd worden om naar jezelf te kijken en bewust te zijn van je gedachten. Je energie waar gaat die naar toe? Soms is het overweldigend en soms is het gewoon fantastisch. Mo en Lo zorgen voor iedereen en maken de week tot een unieke ervaring die je nog lang kan koesteren! Je wil helemaal niet meer naar huis, haha. Maar thuis heb je er weer veel aan! Aanrader!

Floris, ondernemer en founder van Critical Minds


Ik heb een prachtige week gehad! Echt een aanrader als je een weekje voor jezelf wilt, en open staat voor deze materie. Ik ken niemand die er niet enthousiast van terug is gekomen en geen nieuwe inzichten heeft opgedaan en dat is zeker te danken aan Lo en Mo en de manier hoe zij het brengen. Niet zweverig of met allerlei persoonlijke groepsgesprekken, niet zijig maar met veel humor gebracht. Ik was zelf van te voren geblesseerd maar ik kreeg heel deskundig advies, alles werd rustig opgebouwd en goede stijg- en daal technieken aangeleerd, zodat zelfs ik de top heb bereikt. En mijn doel was niet eens de top, maar de weg er naar toe .

Ik sliep zelf met een vriendin, niet in een tent, maar in het huisje. Klein maar fijn, alles deed het. Het was een tweepersoonsbed, geen enkele bedden, maar dat sliep prima. We hebben ook een paar keer gekookt, en paar keer in het restaurant gegeten, ook met de andere groepsleden. Je hoeft niets alles mag, genoeg tijd voor je zelf, en je kunt gewoon je eigen ding doen, je hoeft niet samen te eten of zo. 

Je bent er voor jezelf en je krijgt precies de aandacht die je nodig hebt, en je haalt er uit wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt wel ook een ‘1 op 1’ gesprek aanvragen waar je jouw ‘dingetje’  kan bespreken, of niet natuurlijk, ha!

Het was in alle opzichten een pracht week, en voor mij persoonlijk een week die dicht tegen de allereerste keer dat ik een Flowweek meemaakte aan zat qua verwondering! Ook een week waar ik zonder moeite snel ‘in het moment’ en ‘uit het moment’ kon gaan als ik dat wilde, dat was fijn te merken. Ook een week waar ik woorden en geen woorden had. Maf en mooi te ervaren dat ’t zo simpel is eigenlijk. 
Bij twijfel, Doen!

Daniëlle, Producer/Projectmanager

 


Een cadeau aan jezelf- de kracht en schoonheid van de bergen, de dagelijkse qi-quong, meditatie, Tai-chi en het wandelen en klimmen, geven alle mogelijkheid om even stevig tot je kern te komen; een welkome ver- ademing-onder deskundige en humorvolle begeleiding van Lo & Mo- een superweek!

Josine, Coach


Wauw, wat een week……er zijn geen woorden voor! En als ik het probeer te omschrijven teveel woorden.
Een week die al mijn verwachtingen overtrof…..geraakt door de magische vallei en bergen van Aosta en de waanzinnige natuur.
Een plek waar je alles voelt en helemaal stil kan zijn.
Vertraagt en bewust bergwandelen zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf kan blijven en tegelijkertijd opmerkzaam bent. De combinatie met de trainingen houdt de week afwisselend en uitdagend. Beide zo op elkaar afgestemd dat je steeds meer kan verstillen.
Wat heb ik eraan gehad? Deze week heeft mij weer in de goede richting gestuurd van waar ik in het dagelijkse leven was afgedwaald. Het heeft mij kracht en nieuwe energie gegeven om verder te gaan op mijn pad met nog meer toewijding en liefde

Grace, yoga teacher


Deze reis, heeft me zoveel gebracht… moeilijk om woorden te vinden die de ervaring omvatten.
De Flowweek is goed in elkaar gezet, mooie opbouw (dank aan Mo & Lo). Door deze opbouw krijg je de mogelijkheid om op een hele bijzondere manieren het natuurschoon te ervaren!

Woorden die voor mij bij deze reis passen: dankbaarheid, open, indrukwekkend, doorzetten, uitdaging, overwinning, gezelligheid, vriendschap, liefde en… (nieuwe bergschoenenJ).

Boodschap voor degene die deze reis nog niet heeft gedaan, maar wel wil gaan doen.
Mooiste cadeau wat je je zelf kan geven!
Wens je mooie ervaringen toe!!

Ineke


‘We komen nergens vandaan en we gaan nergens naartoe’.

And yet; there we are.

Na de ruige stromen, de toppen en de dalen in Italië, zijn we weer thuis. Ook mooi, want kalm, vloeiend en vlak maar niet saai. Nooit saai. Al was het maar door de tinten groen, de lichtval en de altijd wisselende luchten.

De impact van zo’n week ‘Flowtraining’ door Lo en Mo is groot. Tai Chi, Qi Gong, Wushu en Zen op grote hoogte maar juíst met je voeten stevig op de grond. Niets zweverigs of wazigs aan; eerder super geaard. Uit je hoofd, in je lijf. Ervaren, niet denken.

De impact op mij? Naast een heleboel wat teveel is om op te noemen en het cadeau dit met mijn kind te ervaren, merk ik dat mijn ogen net wat anders kijken na deze afgelopen week. Vanuit meer rust en meer aanvaarding van hoe dingen (kunnen) zijn.

Holy cow (en berggeit): de vechter aanvaardt…! Nothing short of a miracle, wat mij betreft.

Die rust. Die zit ergens tussen ieders oren. En (voor) nu dus ook tussen die van mij. De uitdaging is om het daar zo veel mogelijk te houden. Nog geen sinecure daar de triggers om gewoon lekker op de emoties mee te varen, veel, diep ingesleten en verdomde gewiekst zijn.

Bezig zijn met je eigen ‘zijn’; dat is echt ergens goed voor. Maar vergis je niet: echt ‘zijn’ leer je alleen maar door t bewust te ‘doen’ en te ‘niet-doen’. Klinkt toch wel wat wazig, zeg je? Hm. Dat ligt aan mij, ik laat me meevoeren door de woorden in mijn hoofd.

Dus tip: ervaren is doen…

Nog even voor de zekerheid: niets quick fix! Wel gewoon echt heel hard werken. Oefenen. En doorzetten. En .. etc.
Mooie uitdaging en het goede nieuws: ‘The world is our dojo’.

Alexa Kuit
Expert non-verbale communicatie
www.alexakuit.nl


 

 

Oeps een ingestorte brug, gaan we het hele stuk terug of wagen we de gok?

Ook dit jaar weer een paar helden het ijswater in!

De Refugio (berghut) die bevoorraad wordt door een helikopter heeft gewoon heerlijke koffie. Goeie motivatie voor die laatste paar meters naar het hoogste punt van de vakantie. Daar zie je ons dan ook heel blij met deze overwinning.

Kruiden als Genitaan (gele bloemen) en wilde tijm in overvloed. Dan nog een fotogenieke marmot en onze dag kan niet meer stuk!