wudang school

sinds 1993 in hellevoetsluis

wudang school

introductie

Onze Wudang School in Hellevoetsluis is gespecialiseerd in Martial Arts & Qigong. We geven dagelijkse lessen in disciplines zoals Tai Chi, Wushu, Shaolin, Kempo, Flowtraining, meditatie en weerbaarheidstrainingen.

lo en mo

De Wudang School is in 1993 opgericht door Lo Tor. Wat begon als een intensieve hobby, is uitgegroeid tot een professionele, fulltime job. Sinds 2001 met succes als duo voortgezet samen met Simone Tor.

waarom?

Om ons beter te kunnen aanpassen in de steeds veranderende tijdsgeest. En zo de oude wijsheid toe te passen op de hedendaagse kwesties. Om zodoende met een betere balans en een wat duidelijker en vooral een ontspannender kijk op het leven te krijgen.

Om in deze drukke wereld te kunnen versnellen moet je af en toe vertragen. Al onze eerder genoemde disciplines gebruiken wij als middel en niet als uiteindelijke doel.

WELKE LESSEN GEVEN WIJ?

taiji, qigong en meditatie

VOLWASSENEN

laat alles weer stromen!
de filosofie van Yin en Yang

wushu KUNGFU

V.A. 6 JAAR

leer gevechtskunsten
VAN HET OUDE SHAOLIN KLOOSTER

martial art training

VOLWASSENEN

conditie, kracht en flexibiliteit

tai chi beginnerscursus

Stap binnen in de betoverende wereld van Tai Chi, een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Daarbij draait het om een unieke balans van kracht en harmonie, een samenspel van hard en zacht.

Onze beginnerscursus Tai Chi is gericht op het leren van een choreografie van diverse Tai Chi bewegingen. Elke beweging is geïnspireerd op een vechttechniek, Tai Chi is van oorsprong namelijk ook een vechtsport. In de cursus en de lessen voeren we de bewegingen echter langzaam uit, om zo onze concentratie, balans en bewustzijn te bevorderen.

2 keer per jaar starten wij een beginnerscursus. Wil je op de wachtlijst meld je dan aan via onderstaande knop. Deze aanmelding is vrijblijvend dus geen verplichting tegen de tijd dat er ingeschreven kan worden.  Je ontvangt automatisch een bericht als we weer met een nieuwe groep starten.

OVER ONS

lo & mo

bezoek ONZe Wudang School members site

MEMBERS.WUDANG.nl IS ONDERDEEL VAN ART DU SILENCE | TRAVEL & TRAININg

Kun je niet live naar de school komen? Of zoek je verdieping en aanvulling op de lessen, of de lessen die je zelf geeft? Dan is deze site wellicht interessant voor jou. Op deze site browse je door tal van posts met oefeningen voor lichaam en geest. Met online lessen Qigong, Mediteren, Tai Chi en Martial Arts. Maar ook over voeding, recepten en tips over mooie inspirerende plekken. Eigenlijk alles omtrent de kunst van het leven: ‘The Art of Living’.  En dit alles in de trant van de Oosterse filosofieën en wijsheden. Wil je meer weten? Vraag een GRATIS DAGTICKET aan voor onze digitale leden tempel en krijg een sneak preview achter de schermen van dit online platform.

ins & outs

de wudang school

DINSDAGMARTIAL ARTS TRAINING20.00 – 21.30
WOENSDAGQIGONG & MEDITATIE19.00 – 20.00
DONDERDAGTAIJI EN QIGONG 19.00 – 20.00
DONDERDAGTAIJI CURSUS DEEL 220.00 – 21.00
   
   
   

2024:
5, 12,19 en 26 september
3, 10, 17 en 24 oktober
7 en 14 november

 

ABONNEMENTEN *

AANTAL UREN PER WEEK
PRIJS PER MAAND
1€  33,00
1,5€  42,00
2€  51,00
2,5€  59,00
ONBEPERKT€  66,00
  
KORTINGEN
  • Gezinskorting 10%
  • Kinderen t/m 12 jaar 50%
  • Jeugd 13 en 14 jaar 25%

OPZEGGEN OF TIJDELIJK STOPZETTEN ABONNENEMT
De betaling vindt plaats per 2 maanden. Er is geen opzegtermijn of inschrijfgeld verschuldigd. Je kunt er dus gemakkelijk even tussenuit (contributie stopzetten kan per 2 maandelijkse periode). Tijdens juli en augustus is de school gesloten en vindt er geen contributieheffing plaats.

LOSSE GROEPSLES:
Voor degenen die niet in staat zijn wekelijks te komen ivm werk of  van ver moeten komen, hebben we de mogelijkheid om een losse les te boeken. Prijs voor 1 uur: €13, voor 1,5 uur €17.

GYMZAAL RAVENSE HOEK
RODE KRUISLAAN 3, HELLEVOETSLUIS

Het officieel adres geeft bij sommige navigatiesystemen verwarring. De zaal ligt aan de Oosthoekweide

BIJ ONS STAAT DE PERSOON CENTRAAL EN NIET ZIJN PRESTATIES

Iedereen traint op zijn eigen niveau. Je bent altijd van harte welkom om een PROEFLES mee te komen doen. De proefles is gratis. Is één les niet voldoende om een goed beeld te krijgen? Dan kom je er twee! Hierna kun je beslissen of je lid wilt worden van de Wudang School. De contributie wordt per 2 maanden geïncasseerd. Er is geen opzegtermijn en wij heffen geen inschrijfgeld.  Je kunt er dus gemakkelijk even tussen uit. 

Bij een cursus is er geen proefles mogelijk omdat je je inschrijft voor de hele cursus. Wel kun je altijd een keer langs komen (op afspraak) bij een reguliere training.  

Heb je een vraag of twijfel je of het iets voor jou is? MAIL ONS!

TIJDENS SCHOOLVAKANTIES GESLOTEN
SEIZOEN 2023-2024
HERFST

zo 15-10-2023 t/m zo 22–10-2023

KERST

za 23-12-2023 t/m zo 07-01-2024

KROKUS

zo 18-02-2024 t/m zo 25-02-2024

MEI:

za 27-04-2024 t/m zo 12-05-2024

ZOMER:ma 01-07-2024 t/m za 31-08-2024
  
 
School extra gesloten:
JUNI:

4, 5, 6 juni 2024 wegens gebruik zaal voor stemlokaal
Bij goed weer wordt er op het strand getraind. Bij slecht weer wordt er een inhaalles gepland in de 1e en/of 2e week van juli.

19, 20, 26 en 27 juni geen lessen wegens afwezigheid leraar
deze lessen worden gecompenseerd op 1 en 2 mei, 3 en 4 juli

 
 
 
 
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TAI  CHI EN QIGONG?
 
Om te zien lijken beide disciplines op elkaar maar er is wel degelijk een verschil. 
 
Qigong komt uit de medische wereld, is heel oud, en bestaat uit losse oefeningen die makkelijk zijn aan te leren. Iedere oefening werkt op een bepaalde meridiaan of lichaam systeem. Qigong is uitermate geschikt voor diegenen die moeite hebben met onthouden van de bewegingen en/of beperkt zijn in bewegen. 
 
TAI CHI  komt uit de gevechtswereld, ook wel schaduwboxen genoemd, het lijkt op Qigong maar de bewegingen zijn aaneengesloten als een soort choreografie. De eerste serie die je aanleert heet de 24-vorm en uitgevoerd duurt deze ongeveer 5 min. Dit vraagt wat meer coördinatie.
 
Beide disciplines werken met de 3-eenheid van adem, aandacht en beweging. Als deze in harmonie samen werken, ontstaat er flow. Ook worden bij beiden de bewegingen heel langzaam uitgevoerd.
 
Daarom is er iedere TAI CHI les altijd een warming-up met o.a. Qigong oefeningen. De Qigong les is alleen puur qigong. 

volg ons op social media