reacties van deelnemers

travel & training

Uitgedaagd worden om naar jezelf te kijken en bewust te zijn van je gedachten. Je energie waar gaat die naar toe? Soms is het overweldigend en soms is het gewoon fantastisch. Mo en Lo zorgen voor iedereen en maken de week tot een unieke ervaring die je nog lang kan koesteren! Je wil helemaal niet meer naar huis, haha. Maar thuis heb je er weer veel aan! Aanrader!
Afgelopen augustus heb ik samen met mijn man deelgenomen aan de flow-week van Art du Silence bij Brusagio in Piemonte. Al in de eerste training, werd het ons vrij snel duidelijk dat we veel gingen leren. En zo was het. De week was een verademing in mijn redelijk hectische leven. Het bracht me dichter bij mezelf, en vergrootte weer eens mijn perspectief. Wat ik leerde in de trainingen èn in de stiltes, is me veel waard. Lo is een buitengewoon gevorderde leraar en daarin ook volledig zichzelf. Zowel in het overdragen van de krijgskunsten, alsook in het coachen in mentale weerbaarheid. Al zou je kunnen zeggen dat dit één en dezelfde is. Hij weet ‘complexe zaken’ terug te brengen naar de kern, mensen snel te doorgronden en hen de handvatten en inzichten te geven die precies hen vooruit helpen. Mo zorgt niet alleen dat alles tot in de puntjes is geregeld, maar weet iedereen zich ook thuis te laten voelen, zodat ze zichzelf kunnen zijn. Subtiel overigens. Je weet in ieder geval gelijk dat je alles kunt vragen, en dat je een duidelijk, vriendelijk en eerlijk antwoord kunt verwachten. We hebben het geluk gehad dat we mochten genieten van haar kookkunsten. Steeds weer geweldig in smaak, en ook nog heilzaam voor het lijf. Samen zorgen ze voor een mooie dynamiek. En geven ze eigenlijk een mooi inkijkje hoe zij op een bijzonder manier leven. Buiten de standaard norm. Met aandacht voor de natuur en hun eigen behoeften. En een open blik naar de mensen die hen tegemoet wandelen.
Een cadeau aan jezelf- de kracht en schoonheid van de bergen, de dagelijkse qi-quong, meditatie, Tai-chi en het wandelen en klimmen, geven alle mogelijkheid om even stevig tot je kern te komen; een welkome ver- ademing-onder deskundige en humorvolle begeleiding van Lo & Mo- een superweek!
Ik heb een prachtige week gehad! Echt een aanrader als je een weekje voor jezelf wilt, en open staat voor deze materie. Ik ken niemand die er niet enthousiast van terug is gekomen en geen nieuwe inzichten heeft opgedaan en dat is zeker te danken aan Lo en Mo en de manier hoe zij het brengen. Niet zweverig of met allerlei persoonlijke groepsgesprekken, niet zijig maar met veel humor gebracht. Ik was zelf van te voren geblesseerd maar ik kreeg heel deskundig advies, alles werd rustig opgebouwd en goede stijg- en daal technieken aangeleerd, zodat zelfs ik de top heb bereikt. En mijn doel was niet eens de top, maar de weg er naar toe. Ik sliep zelf met een vriendin, niet in een tent, maar in het huisje. Klein maar fijn, alles deed het. Het was een tweepersoonsbed, geen enkele bedden, maar dat sliep prima. We hebben ook een paar keer gekookt, en paar keer in het restaurant gegeten, ook met de andere groepsleden. Je hoeft niets alles mag, genoeg tijd voor je zelf, en je kunt gewoon je eigen ding doen, je hoeft niet samen te eten of zo. Je bent er voor jezelf en je krijgt precies de aandacht die je nodig hebt, en je haalt er uit wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt wel ook een ‘1 op 1’ gesprek aanvragen waar je jouw ‘dingetje’ kan bespreken, of niet natuurlijk, ha! Het was in alle opzichten een pracht week, en voor mij persoonlijk een week die dicht tegen de allereerste keer dat ik een Flowweek meemaakte aan zat qua verwondering! Ook een week waar ik zonder moeite snel ‘in het moment’ en ‘uit het moment’ kon gaan als ik dat wilde, dat was fijn te merken. Ook een week waar ik woorden en geen woorden had. Maf en mooi te ervaren dat ’t zo simpel is eigenlijk. Bij twijfel, Doen!
Daniëlle
Producer/Projectmanager
Wauw, wat een week……er zijn geen woorden voor! En als ik het probeer te omschrijven teveel woorden. Een week die al mijn verwachtingen overtrof…..geraakt door de magische vallei en bergen van Aosta en de waanzinnige natuur. Een plek waar je alles voelt en helemaal stil kan zijn. Vertraagt en bewust bergwandelen zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf kan blijven en tegelijkertijd opmerkzaam bent. De combinatie met de trainingen houdt de week afwisselend en uitdagend. Beide zo op elkaar afgestemd dat je steeds meer kan verstillen. Wat heb ik eraan gehad? Deze week heeft mij weer in de goede richting gestuurd van waar ik in het dagelijkse leven was afgedwaald. Het heeft mij kracht en nieuwe energie gegeven om verder te gaan op mijn pad met nog meer toewijding en liefde.
Deze reis, heeft me zoveel gebracht… moeilijk om woorden te vinden die de ervaring omvatten. De Flowweek is goed in elkaar gezet, mooie opbouw (dank aan Mo & Lo). Door deze opbouw krijg je de mogelijkheid om op een hele bijzondere manieren het natuurschoon te ervaren! Woorden die voor mij bij deze reis passen: dankbaarheid, open, indrukwekkend, doorzetten, uitdaging, overwinning, gezelligheid, vriendschap, liefde en… (nieuwe bergschoenenJ). Boodschap voor degene die deze reis nog niet heeft gedaan, maar wel wil gaan doen. Mooiste cadeau wat je je zelf kan geven! Wens je mooie ervaringen toe!!
Ineke
We komen nergens vandaan en we gaan nergens naartoe’. And yet; there we are. Na de ruige stromen, de toppen en de dalen in Italië, zijn we weer thuis. Ook mooi, want kalm, vloeiend en vlak maar niet saai. Nooit saai. Al was het maar door de tinten groen, de lichtval en de altijd wisselende luchten. De impact van zo’n week ‘Flowtraining’ door Lo en Mo is groot. Tai Chi, Qi Gong, Wushu en Zen op grote hoogte maar juíst met je voeten stevig op de grond. Niets zweverigs of wazigs aan; eerder super geaard. Uit je hoofd, in je lijf. Ervaren, niet denken. De impact op mij? Naast een heleboel wat teveel is om op te noemen en het cadeau dit met mijn kind te ervaren, merk ik dat mijn ogen net wat anders kijken na deze afgelopen week. Vanuit meer rust en meer aanvaarding van hoe dingen (kunnen) zijn. Holy cow (en berggeit): de vechter aanvaardt…! Nothing short of a miracle, wat mij betreft. Die rust. Die zit ergens tussen ieders oren. En (voor) nu dus ook tussen die van mij. De uitdaging is om het daar zo veel mogelijk te houden. Nog geen sinecure daar de triggers om gewoon lekker op de emoties mee te varen, veel, diep ingesleten en verdomde gewiekst zijn. Bezig zijn met je eigen ‘zijn’; dat is echt ergens goed voor. Maar vergis je niet: echt ‘zijn’ leer je alleen maar door t bewust te ‘doen’ en te ‘niet-doen’. Klinkt toch wel wat wazig, zeg je? Hm. Dat ligt aan mij, ik laat me meevoeren door de woorden in mijn hoofd. Dus tip: ervaren is doen… Nog even voor de zekerheid: niets quick fix! Wel gewoon echt heel hard werken. Oefenen. En doorzetten. En .. etc. Mooie uitdaging en het goede nieuws: ‘The world is our dojo’.

ook je ervaring delen?

wij plaatsen je reactie graag op onze website

volg ons op social media