6 dgn – Flowtraining – Aosta – Hooggebergte Italië

AOSTA ‘WILDLIFE’  23-30 juni 2018

Deze retraite reis is = VOL geboekt
FLOWTRAINING & BERGWANDELEN IN NATUURPARK GRAN PARADISO

Naast de Flowtrainingen staat deze week in het teken van wilde dieren spotten. Het is nog vroeg in het seizoen, dan zijn de steenbokken, gemzen en de zogenaamde mormoltieren (bergmarmotten) nog in de buurt van de camping. Later in het seizoen, als de echte warme zomer zich aandient trekken ze naar hoger gelegen gebieden.

We verblijven op 2000 meter hoogte aan de voet van een gletsjer in het appartementen huisje of in het houten chalet.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om toch je tentje in te kruipen, is prima te doen maar dan wel bewapend met een lekkere dikke slaapzak.

Alvast een Flowtraining workshop meedoen in Nederland?
Klik hier voor meer info

Één van Europa’s bijzondere natuurgebieden

Deze reis gaat naar het hooggebergte van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op verlaten plekken.

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd.

Weg uit de chaos en de dagelijkse drukte

De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit. En dat kan je dan weer mooi meenemen als ‘souvenir’ in je leven in Nederland.

Flowtraining & wandeltochten

 

Ons basiskamp ligt op 2000 meter, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg trainen en ’s avonds altijd weer terugkeren naar het basiskamp.

Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg trainen en mediteren.

De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn stoere actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie. En je hoeft zeker geen Jet Li te zijn om hier aan mee te kunnen doen ;-)

Voldoende tijd voor rust

Geen dag zal hetzelfde zijn. We kunnen bijvoorbeeld op een dag 6 uur onderweg zijn met onderweg genoeg pauzes om je weer op te laden. Je draagt een dagrugzak met eten en drinken. Ook zijn er dagen om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte kunt verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen.

Je kunt kiezen om te slapen in een eigen meegenomen tentje op de camping, of in een appartement direct grenzend aan de camping.

DE BERGSPORTCAMPING

back to basics

De bergsportcamping is heel eenvoudig maar wijds opgezet. Er zijn warme douches en een kleine campingwinkel. Dichtbij is een eenvoudig restaurant waar ze geweldige pizza’s maken, of wat luxer eten in de berghut Tetras Lyre op 10 min. loopafstand. Je kunt ook zelf koken, in het camping winkeltje zijn italiaanse producten te koop en met een beetje fantasie (of advies van Mo) kun je een heerlijke maaltijd maken.

2-p APPARTEMENT INCL. KEUKEN EN BADKAMER

Flowtraining vakantie retraite italie

Luxer slapen en zelf koken

BAITA
Het rustieke gebouw ‘Baita’ grenst direct aan de camping en heeft 3 appartementen. Het wordt verhuurd als 2-persoons appartementen.
Zolderverdieping: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed), keuken en badkamer.
Verdieping 1: slaapkamer (met 2 tweepersoonsbedden), keuken en badkamer.
Begane grond: slaapkamer (met 2 eenpersoonsbedden), keuken en badkamer.

CHALET
Het chalet staat op de camping en bestaat uit 2 appartementen, met elk een slaapkamer (1 tweepersoons bed), keuken met bankstel en een badkamer.

MONOSTUDIO
Één-kamerappartementen boven het sanitairgebouw op de camping. Deze bestaan uit keukenblok, bankstel, badkamer en 1 tweepersoonsbed.

Voor deze reis hebben we 2 vereisten

 

content-aosta-gran-paradiso-lo

Lichamelijk fit zijn. Kun je makkelijk een wandeling van 2 uur volhouden of zo’n 3 kilometer hardlopen? Dan zit je over het algemeen wel goed met je conditie voor deze reis. En we bouwen de trainingen rustig op zodat je genoeg tijd krijgt om je voor te bereiden op de hoogste wandeling. Ook kun je bij ons een trainings progammaatje downloaden zodat je van te voren alvast kunt beginnen met je conditie op te bouwen. Bij twijfel kun je ons altijd even mailen of bellen 0655861253.

Goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, goed ingelopen wandelschoenen, stokken (ook plaatselijk verkrijgbaar voor zo’n €15), outdoorbroek, vest, regenjack, petje, zonnebril en zonnebrand, koele blouse, en een wintersportjack (lekker voor een koude ochtend) etc. Maar je krijgt natuurlijk een meeneem lijst toegestuurd.

Extra voor de kampeerders: je eigen tentje, een slaapzak voor -5, brandertje voor als je zelf wilt koken etc.

za 23 juni t/m za 30 juni 2018 (voorseizoen)


pont breuil camping

Appartement ‘Baita en Monostudio’:
2 personen:   € 525 p.p. (ex. electra)

Appartement ‘Chalet’:
2 personen:   € 575 p.p. (ex. electra)

Beschikbaarheid via mail aanvragen.

Inclusief:
– 6 dagen Flowtraining en bergwandelen, waarvan 1 à 2 dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden
– 7 overnachtingen
– Welkomstdiner

Exclusief:
– de reis
– maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25


Klein tentje:
1 persoon: € 395 p.p.
2 personen: € 380 p.p.

Grote tent:
1 persoon: € 410 p.p.
2 personen: € 390 p.p.

Camper:
1 persoon: € 430 p.p.
2 personen: € 400 p.p.

Inclusief:
– 6 dagen Flowtraining tijdens de dagtochten, waarvan 1 à 2  dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden
– 7 overnachtingen op de camping
– Welkomstdiner

Exclusief:
– Reis
– Zelf meegenomen tentje
– Auto naast tent parkeren €2 per dag
– Maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25


Boek je als bedrijf en wil je een factuur met BTW om deze terug te vorderen? Dan is de prijs gemiddeld zo’n €35 hoger dan bovengenoemde bedragen.

Boek hier je reis

content-aosta-gran-paradiso-wilde-dierenEen uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen.

Vandaag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

Aan de voet van een gletsjer

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist.

Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

Hoe kom je op het basis kamp van Gran Paradiso?

  1. Met eigen auto.
  2. Meerijden of meerijders meenemen. We brengen je graag met elkaar in contact.
  3. Met meerderen een mini-bus huren. Kosten ongeveer €250,-

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.

We brengen je graag met elkaar in contact, als je zoekt naar een meerijder of als je zelf een lift zoekt.