aosta italië 2024

Wandelvakantie en Flowtraining in het hooggebergte granparadiso

11 daagse | 19 ~ 29 juni = vol

8 daagse | 13 ~ 20 juli

VANAF € 645 per persoon

WEG UIT DE CHAOS EN DE DAGELIJKSE DRUKTE

Hou je van buiten zijn, in de natuur, en ben je op zoek naar authentieke ervaringen en een week lang zonder Facebook, mails, Instagram etc? Dan is dit wellicht de offline vakantie voor jou!

Wandelen tijdens je vakantie met onderweg de Flowtraining. Mediteren langs de waterval, QiGong met uitzicht op de bergen en tal van oefeningen uit de oude krijgskunsten. Een week offline, en heerlijk buiten zijn in de prachtige natuur van het beschermde park in Aosta.

We verblijven midden in beschermd natuurpark Gran Paradiso.  Hiervandaan gaan onze dag-wandeltochten verder omhoog en kom je op plekken die je werkelijk doen stilstaan! 

De wandeltochten worden afgewisseld met de Flowtraining in de buurt van het basiskamp. Van deze vakantie kom je sterker en zeker ook ‘mentaal’ gezonder terug. Een perfecte balans tussen persoonlijke groei en avontuur.

Deze reis gaat naar de bergen van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op stille plekken.

ÉÉN VAN EUROPA’S BIJZONDERE NATUURGEBIEDEN

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd. De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit.

wat past bij jou?

KAMPEREN OF LOGEREN

Je hebt de keuze tussen kamperen en een accommodatie huren.

Wil je een echte outdoor ervaring en hou je van zoveel mogelijk buiten zijn dan is slapen in een tentje natuurlijk de beste optie. Zorg wel dat je een warme slaapzak hebt want het kan ’s nachts best koud zijn.

De accommodaties liggen verspreid langs de rand van de camping. Je kunt kiezen tussen de net nieuw geplaatste eenvoudige Pods met prachtig uitzicht of een luxe chalet met alles erop en eraan tot een eenvoudige maar nette kamer of een klein rustiek appartementje in het oude gebouw. Het kan allemaal.

KEUZE UIT 2 RETRAITES

8 DAAGSE  FLOWTRAINING 13~20 juli 2024
Deze Flowtraining is voor iedereen vrij toegankelijk, mits je een redelijke wandelconditie hebt natuurlijk 😉 Het is een combinatie van wandelen, Flowtrainen en vakantie. 

11 DAAGSE FLOWTRAINING EXTRAORDINARY 19~29 juni 2024
SPECIAL EDITION: incl. 1 overnachting op 3000 m hoogte!
Deze Flowtraining wordt  speciaal gereserveerd voor een geselecteerde groep. Voorwaarde is nl. dat je al meerdere retraite weken hebt deelgenomen en regelmatig traint bij Lo. 

Waar de Aosta Flowtraining een combinatie is van trainen en vakantie is deze Extraordinary een flowtraining voor gevorderden. Wat meer ruimte geeft in het spiritueel zelfonderzoek en wat ook inhoud dat de spelregels iets wat worden aangescherpt. Zoals:  Geen alcohol, sigaretten en zeker geen telefoon (contact met het thuis front)… geen, njet, nada! Natuurlijk zijn de trainers bereikbaar voor evt. noodgevallen. Ook veel minder ‘pratend’ samenzijn, met meer stilte periodes. Er zullen meer momenten, uren, dagen van ‘alleen zijn’ ervaren worden. Dit alles om de afleiding in jezelf te laten verdwijnen om zo het zelfonderzoek zoveel mogelijk puur en helder te ervaren. Kunnen we de ruimte zelfs doorbreken en de ruimte beheersen?

ins & outs

lees hier alles over het programma, de omgeving en de reis

FLOWTRAINING & WANDELTOCHTEN

Ons basiskamp ligt op 2000 meter, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg oefeningen doen en mediteren en ’s avonds altijd weer terugkeren naar het basiskamp. De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie. We werken ook hier met kleine groepen om de kwaliteit te waarborgen en ieder genoeg aandacht te kunnen geven. 

VOLDOENDE TIJD VOOR RUST

Geen dag zal hetzelfde zijn. We gaan mee met de Flow van het weer en de bergen. We kunnen bijvoorbeeld de ene dag een wandeltocht van 6 uur maken, waarbij de wandeling op zich de training is. De andere dag een flowtraining in de buurt van de camping doen, of een wandeling met de Flowtraining onderweg. Je krijgt ook genoeg tijd om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen. Deze reis vraagt om een redelijke conditie, de wandelingen worden rustig opgebouwd. Niet aan een stuk door, we lassen genoeg pauzes in…

THERE IS NO WIFI IN THE MOUNTAINS, BUT WE PROMISE YOU WILL FIND A BETTER CONNECTION!

Hoevaak kijken wij niet op onze mobiel. Hoelang is het geleden dat je een hele dag niet op je mobiel hebt gekeken? Het is een vast onderdeel geworden in ons leven, de mobiel met al z’n apps, groepen, FB, Instra, etc. Altijd bereikbaar, altijd een ‘like-je’ altijd even een fotootje maken, een selfie updaten, altijd overal delen, alles delen. Overmatig gebruik van het social media is niet echt goed, dat weten we inmiddels wel. Door onderzoek zijn alle psychische en fysieke problemen wel ergens aan bod gekomen. Het ook is allang gebleken dat af en toe jezelf terug trekken uit deze vaste patronen en even niet bereikbaar zijn veel rust brengt en dat je focus en creativiteit weer terug komen. Kortom je geest komt nog meer tot rust zonder mobiel. Dat tezamen met de trainingen, de wandelingen, het buiten zijn en het niets doen, het luisteren naar de rivier en kijken naar de wolken en de bergen… Niets doen is een kunst die je kunt leren. Door niets doen krijg je uiteindelijk ook meer tijd. Een week lang offline lijkt misschien spannend maar de ervaring leert dat iedereen het fantastisch vindt. Lo en Mo zijn wel altijd bereikbaar mocht het thuisfront toch contact willen maken. En wil je een paar keer inchecken om met je kindjes te praten kan dat natuurlijk ook. Het gaat erom het patroon te doorbreken om ieder moment dat je even niets te doen hebt de telefoon checkt.

ÉÉNDAGS FLOWTRAINING

Wil je proberen of de Flowtraining wat voor jou is dan kun je alvast een ééndags flowtraining mee doen. Deze worden zo’n één keer per maand georganiseerd in Hellevoetsluis. Lees meer over de ÉÉNDAGS FLOWTRAINING.

EEN UNIEK GEBIED WAAR DE NATUUR ZIJN GANG GAAT

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen. Vandaag de dag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

AAN DE VOET VAN EEN GLETSJER

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist. Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN IN DE PROVINCIE

De Mont Blanc ligt op 1,5 uur rijden van Aosta. Hier is een nieuwe kabelbaan die je naar 3500 meter brengt waar je een adembenemend mooie uitzicht wacht. Er schijnt een mooie thermen te zijn met uitzicht op de Mont Blanc, en je kunt een ballonvaart boeken. Verder mooie watervallen, kasteeltjes en goeie restaurantjes. Milaan en Turijn liggen op een paar uur rijden. Lees meer en download onze AOSTA VALLEY TIPS.

VOOR DEZE REIS ZIJN ER 3 VEREISTEN
  1. Lichamelijk fit zijn en zonder blessures die je belemmeren. We verwachten dat je in ieder geval de week kan beginnen met een wandeling van zo’n 3 uur. Als je regelmatig aan sport doet zit je over het algemeen wel goed. We bouwen de intensiteit van de wandelingen rustig op zodat je genoeg tijd krijgt om je voor te bereiden op de hoogste wandeling aan het eind van de vakantie. Bij twijfel kun je ons altijd een MAIL sturen. 
    Een veel gestelde vraag is: ben ik wel fit genoeg om alles mee te kunnen doen? De wandeltochten gaan niet hoger dan zo’n 2800 meter, en lopen in een meditatief tempo waarbij de ervaring van het ‘buiten zijn’ centraal staat en niet de prestatie. Een redelijke wandelconditie is natuurlijk wel belangrijk, want hoe beter je conditie is hoe meer je kunt focussen op andere dingen. 
  2. Goed uitgerust dus. En… een goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, en goed ingelopen wandelschoenen die zijn het belangrijkste. Gympies of sneakers worden door ons afgeraden. Stokken kun je ook plaatselijk kopen. Verder een outdoorbroek, vest en regenjack. Voor de kampeerders is een slaapzak voor -5 C geen overbodige luxe (maar je kunt ook een extra dekbed meenemen). Je krijgt natuurlijk nog een meeneem lijst toegestuurd.
  3. Als laatste een flexibele instelling, want in de bergen kunnen we niet altijd zelf beslissen hoe de dingen lopen, dan beslissen de bergen voor ons en gaan we mee met hun flow. Daarom zijn er bij de 8-daagse 1 à 2 dagdelen vrij en bij de 11-daagse 2 à 3.
HOE KOM JE OP HET BASIS KAMP VAN GRAN PARADISO?
  • Met eigen auto.
  • Meerijden of meerijders meenemen.
  • Met meerderen een mini-bus huren en in een appartement slapen. Kosten 1 week +/- € 250,-
  • Samen een hippie CAMPERBUSJE huren en op de camping slapen. Kosten per dag: € 85 à € 100,-
  • Vliegen naar Turijn of Milaan en daar een auto huren om op het basiskamp te komen.

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.

We brengen je graag met elkaar in contact, als je zoekt naar een meerijder of als je zelf een lift zoekt.

Deze reis, heeft me zoveel gebracht… moeilijk om woorden te vinden die de ervaring omvatten. De Flowweek is goed in elkaar gezet, mooie opbouw (dank aan Mo & Lo). Door deze opbouw krijg je de mogelijkheid om op een hele bijzondere manieren het natuurschoon te ervaren! Woorden die voor mij bij deze reis passen: dankbaarheid, open, indrukwekkend, doorzetten, uitdaging, overwinning, gezelligheid, vriendschap, liefde en… (nieuwe bergschoenenJ). Boodschap voor degene die deze reis nog niet heeft gedaan, maar wel wil gaan doen. Mooiste cadeau wat je je zelf kan geven! Wens je mooie ervaringen toe!!
Ineke

impressie flowtraining aosta

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen