mo

beweging en innerlijke rust

Simone “Mo” Tor was altijd al een avontuurlijke ziel. Van jongs af aan was ze bezig met vrijheid en reizen, en dat bracht haar naar de oceanen. Waar ze lange tijd rondzeilde, soms weken achtereen zonder land te zien. Daar kantelde haar bewustzijn en begon ze haar interesse te verleggen naar bezinning, zingeving, meditatie, yoga, taichi en qigong.

Maar eerst heeft zij nog een aantal jaren lesgegeven in dancetraining, streetfunk, vrije expressie. Ze volgde veel stages, in zowel Amerika als in Europa. Had haar eigen scholen in Rotterdam en Hellevoetsluis en heeft lesgegeven in Singapore.  Om zich nog meer in het menselijk lichaam te verdiepen, deed zij de opleiding sportmassage, personal trainer en ademcoach voor hyperventilatie, creatieve therapie en verschillende mediatietechnieken.

BEWEGING & INNERLIJKE RUST

In 2000 ontmoette ze Lo en kreeg intensief les in Taiji & Qigong en andere innerlijke stijlen. Zij begon les te geven in de door hem in 1993 opgerichte Wudang School. En verdiepte zich in de oosterse traditionele bewegingskunsten en filosofieën. De essenties van de Martial Arts. Hier bracht ze haar passie voor beweging en innerlijke rust samen en heeft ze veel mensen geholpen om in balans te komen met hun lichaam en geest.

Zij specialiseerde zich in Taiji Waaier en reisde voor dit onderdeel naar China af waar zij een intensieve trainingsstage volgde. Na afloop ontving zij haar certificaat uit handen van de Chinese meesters. In Nederland de eerste plaats gehaald in ‘Waaier synchroon’ met een team van Wudang leerlingen.

Naast haar passie voor lichaam en geest, had Mo ook een grote interesse in koken, interieur en mode. Ze besloot om haar droom waar te maken en bouwde samen met Lo een eigen retraite centrum in Frankrijk, waar ze al deze hobby’s tot uiting kon brengen. Hier creëerde ze een prachtige omgeving voor mensen om te ontspannen, te mediteren en te genieten van haar heerlijke gerechten.

Op een gegeven moment was de cirkel rond. De droom was uitgekomen en het werd tijd voor nieuwe avonturen. Mo blijft haar passie voor beweging, bezinning en koken voortzetten. Ze is nog steeds actief als docent in de Wudang School en is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om haar kennis te delen met anderen.

Een van die manieren zijn de filosofische tekeningen die ze vanuit haar eigen inzichten maakt en zo eenvoudig mogelijk probeert weer te geven. Ze heeft een blog met recepten die altijd een combinatie zijn van lekker&gezond, en organiseert met Lo retraite reizen naar magische plekken.