li-anne

wushu TRAINER WUDANG SCHOOL

de weg naar wushu

“Mijn vader beoefent al jaren een aantal vechtsporten. Hij vond het verstandig dat zijn kleine meid dit ook zou leren zodat zij zich zou kunnen verdedigen.”

Zo kwam Lianne Roestenburg in 2008 bij de Wudang School terecht. Daar begon zij met een proefles voor Wushu. Dat werden algauw reguliere lessen. Toen al enthousiast, wist zij nog niet wat een mooie reis zij begonnen was. 

lianne

zelfvertrouwen, controle en bewustzijn

Het beoefenen van Wushu heeft haar veel gebracht. Zij voelde haar zelfvertrouwen toenemen, iets wat haar op de middelbare school geholpen heeft.

“De bewegingen bij Wushu worden door het oefenen steeds mooier. Je wordt je steeds bewuster van je lichaam. Dit bewustzijn zorgt voor controle over al je spieren.”  Deze controle vindt zij prettig. Het brengt haar in contact met haar lichaam.

Bij Martial Arts Training draait het meer om kracht en reactie vermogen. Daar kan zij helemaal opgaan in het sparren, volledig gefocust op haar partner. Het trainen is voor haar een uitlaatklep. Zij kan er haar energie in kwijt en krijg er rust en beheersing voor terug.

één grote familie

Het mooie aan de lessen vindt zij dat niveau en leeftijd niet uitmaken. “We zijn een grote familie waar iedereen welkom is. Je leert van elkaar door met elkaar te trainen. “

Naast zelf trainen, geeft zij Wushu les. Zij vindt het mooi om anderen te zien groeien. Zij neemt je mee in de basistechnieken, maar ook het vechten met stok en zwaard.

Tijdens de privétrainingen bij Lo verdiept zij zich in de details van de bewegingen. Ook leert zij zo de kunst van het lesgeven.