bedrijfstrainingen en retraites

onze unieke flowtrainingen organiseren wij ook speciaal voor bedrijven

WEG UIT DE CHAOS EN DE DAGELIJKSE DRUKTverdedigen doe je in tijden van schaarste, aanvallen in tijden van overvloed

Deze quote is van een Chinese krijgsheer/filosoof Sun Tzu die tweeduizend jaar geleden het boek ‘Winnen zonder strijd’ schreef. De oude Chinese krijgstechnieken zijn goed te integreren in onze snelle moderne tijd. Ze bieden inspiratie voor strategisch denken, tactisch handelen, het ontwikkelen van een bredere kijk op het leven, de organisatie en het individu.

De managementtrainingen zijn gebaseerd op leren in ‘flow’ te komen wanneer je dat wilt of wanneer het nodig is. Het is een uniek concept voor organisaties op het gebied van martial arts en mindfulness en het volgen van een bewuste strategie voor bedrijfsvoeren. Met een duidelijke combinatie van Oosterse wijsheid en Rotterdamse nuchterheid.

DE TRAINERS

Lo en Mo benaderen situaties vanuit het principe dat alles constant in beweging is. Succes is leren omgaan met veranderingen. Taiji en Chi Kung zijn bij uitstek de leer van ‘verandering’, zoals de wet van de natuur.

ins & outs

bedrijfstrainingen en retraites

Het is een relatief nieuwe stroming waarbij lichaamsgerichte oefening (o.a. TaiChi, Wushu, Aikido, QiGong en Baji Chuan) gecombineerd wordt met mentale training. Lo vertaalt de strategie naar een beweging zodat die strategie fysiek voelbaar is. Je komt tot inzicht door het fysiek voelen van een strategie vertaalde beweging’ Door individueel advies te geven ‘on the spot’ laat Lo de werknemers inzien wat kwetsbaarheden zijn.

 • Bedrijfsstrategieën ontwikkelen
 • Flowtraining en Human Resources
 • Breektest, doorbreken van patronen
BEDRIJFSTRATEGIËN ONTWIKKELEN

In een persoonlijk gesprek kijken we wat de vraag is en wat je verbeterd wilt zien. We kijken vakkundig waar de problemen door ontstaan en leggen de vinger op de zere plek. Er bestaat geen vaststaand antwoord. We hebben geen vast concept. Bij ieder persoon, ieder karakter en organisatie past een andere benadering. Wel zijn er verschillende fases in de samenwerking te benoemen: starten met het in kaart brengen van de knelpunten. Het formuleren van de oplossingen is een stap die daarop kan volgen. We ervaren dat ‘training on the job’ vaak direct inzicht geeft in gedrag uit gewoonte in bepaalde situaties. Dat is ook een mogelijkheid van onze betrokkenheid. En, als het gaat over het teweeg brengen van een cultuurverandering of omgang met elkaar en de omgeving, dan vraagt dat meestal een langere en intensieve betrokkenheid.

FLOWTRAINING & HUMAN RESOURCES

Taiji wordt in het bedrijfsleven steeds actueler. En dat is niet voor niets. Dat heeft te maken met het groeiende besef dat het welzijn van medewerkers het resultaat van de onderneming beïnvloed. Recentelijk verhaalden landelijke media over het feit dat werkstress de meest voorkomende beroepsziekte is. Lo en Mo helpen mensen die niet lekker in hun vel zitten vrij snel weer op de been met hun training. Wat je vaak ziet is dat werknemers het gevoel hebben meer te moeten doen en daarvoor meer energie nodig hebben. Maar in feite heb je niet meer energie nodig, maar meer periodes (en kortere periodes) van verversing van die energie. En daar komen dan de oefeningen van Chi Kung van pas… sneller je kop leegmaken zodat hij sneller weer vol kan met nieuwe frisse ideeën.

VOORAL NIET DENKEN DAT HET JE MEER ENERGIE GAAT KOSTEN, JE GAAT ER ALLEEN ANDERS MEE OM

Het is natuurlijk veel beter om deze problemen voor te zijn. Een klein beetje nu geïnvesteerd, is later veel gewonnen. Liever preventief. Dat initiatief kan uitgaan van de organisatie, of vanuit een medewerker zelf. Beiden hebben hierin hun eigen rol. De focus op persoonlijke aandacht, individuele counseling staat op onze site bij COACHING.

BREEKTEST

De breektest helpt patronen doorbreken. Ieder thema is te vertalen naar een breektest. Best een spectaculaire beleving. We leggen de filosofie uit; het is niet de fysieke kracht die belangrijk is maar de gefocuste geest en een overtuigende wil. Dit wordt bereikt door middel van mentale en lichamelijke oefeningen. Met de combinatie van de juiste houding en gedachte is het mogelijk om de breektest uit te voeren. Dit gebeurt zonder fysieke risico’s dankzij goede coaching. Een breektest geeft inzicht in het nut van het doorbreken van bestaande kaders, is patroondoorbrekend, grensverleggend en concentratieverhogend.

We hebben gewerkt met topsporters, individueel en teamsporters, mensen bij overheidsinstellingen, ziekenhuizen, gemeenten, in de innovatieve, creatieve sector, banken, accountants en commerciële bedrijven. In het ziekenhuis hebben we GiQong oefeningen gedaan met en voor terminale kinderen. Om ze wat Qi mee te geven in de moeilijke tijden.
 
VRAAGSTUKKEN WAAR WIJ OP ONZE MANIER MANAGEMENT TRAJECTEN VOOR HEBBEN ONTWIKKELD ZIJN
 • Hoe kunnen we vanuit overview flexibel handelen in een veranderende omgeving?
 • Hoe kunnen we bestaande ‘kaders en patronen’ in denken en handelen doorbreken, om zo onze horizon te verbreden?
 • Hoe leren we sneller en efficiënter te werken?
 • Hoe kunnen we beter samenwerken en open communiceren?
 • Wat is ervoor nodig om elkaar te vertrouwen?
 • Wat zijn onderhandelingstactieken en mogelijkheden?
 • Hoe kunnen we (ik) leren focussen?
 • Hoe kan Martial Arts bijdragen aan het welzijn van medewerkers?
In de kern gaat het over het ontwikkelen van een frisse geest, die wakker en alert is. Klaar voor de eisen van deze tijd, maar zonder al dat gestress.
OM EFFICIËNT TE KUNNEN VERSNELLEN MOET JE AF EN TOE VERTRAGEN

Een retraiteweek is gebaseerd op bewust onthaasten, leren in ‘flow’ te komen wanneer je dat wilt of wanneer het nodig is, een vorm van actieve bezinning. Het is een uniek concept voor organisaties op het gebied van sport (martial arts) en mindfulness. Inhoudelijke thema’s als vertrouwen, open communiceren, omgaan met veranderingen, sneller/efficiënter werken en het doorbreken van patronen worden verwerkt in het programma. In verbinding met fysieke beweging. In Nederland begeleiden Lo en Mo organisaties bij veranderingen. Met hun rijke en gevarieerde achtergrond denken zij mee over organisatieontwikkeling.

BUITEN DE HECTIEK VAN ALLE DAG

Vaak vinden trainingen plaats op een locatie in de buurt van de organisatie. Echter de beleving van de omgeving draagt in grote mate bij aan het ervaren tijdens het proces. Juist buiten de hectiek van alle dag, teruggetrokken, in (relatieve) afzondering, zonder mobiel bereik, in prachtige natuurgebieden ontstaat er meer ruimte. Ruimte voor verandering. Ruimte voor contact onderling, met aandacht.

De vorm, intensiteit van samenwerken hangt af van de vraag. Per klant maken we een offerte op maat die past bij de organisatie en de mensen die er werken. Graag wisselen we hierover van gedachten met elkaar.