Flow training Lo en Mo Tor

Zen, Tai Chi, Qi Gong en Japanse zwaardtechnieken zijn eeuwen oude trainingen om lichaam en geest scherper en sterker te maken.
De  FLOW training is een unieke combinatie van deze technieken waarin je traint om vanuit stilte, kracht en focus aanwezig te zijn.
Vrij van gedachten, bewust, ontspannen en alert. Tijdens deze dag maak je kennis met de basis achter de authentieke krijgskunst en wijsheid!

 

Je basis

… datgene van waaruit je je beslissingen neemt, bewust of onbewust. Continue, de hele dag door, staat bij veel mensen onder zware druk.

Overprikkeling, ingesleten (denk)patronen, stress thuis of op het werk, het vele moeten (van wie eigenlijk?)… kortom: de waan van de dag zorgt er vaak voor dat we onszelf verliezen, kwijtraken. Zonde, want vaak weet je diep van binnen heel goed wat je wél en wat je niet wilt, hoe je wel of hoe je juist niet moet handelen. De Flowtraining helpt je om weer bij dat gevoel te kunnen komen.

FLOW IS EEN TOESTAND DIE HET DENKEN OVERSTIJGT

In het dagelijks leven kan het lijken dat we worden beheerst door alles wat buiten ons bestaat. Dat kan nogal een effect op ons hebben. Daarom organiseren we Flowtrainingen. Het zijn actieve bezinnings oefeningen, gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van Martial Arts, Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie.

Je leert je lichaam & geest zó te trainen dat je zelf in staat bent ‘in flow’ te komen wanneer je dat wilt of wanneer het nodig is. Flow is een toestand die het denken overstijgt. Die flow is nodig om enige afstand te nemen van onze gedachten (ja, dat kan…) zodat wij ruimte creëren voor creativiteit, spontaniteit en betrokkenheid. Minder denken en meer voelen. In balans. Dingen gaan moeiteloos, je hoeft er niet over na te denken, ze vallen op hun plaats en je neemt de juiste beslissingen. Je leert emoties waar te nemen, zonder erover te oordelen.

ERVARING

Niet nodig. Wel inzet, plezier en fysiek een enigszins redelijke conditie.

MEER OVER HET PROGRAMMA

De FLOW training wordt gegeven als ééndags-Flowtraining, weekend retraite, week retraite of 10 daagse in combinatie met wandeltochten in het hooggebergte van Italie.

Omdat wij ons altijd aanpassen aan de behoefte van de groep, en aan wat de individuele deelnemers nodig hebben, verloopt een Flowtraining nooit volgens een standaard procedure – alles verandert altijd, dus daar gaan we op de dag in mee. Wél zijn er altijd basisthema’s die voorbij komen. Het ‘zitten’ bijvoorbeeld, afgewisseld met het héél bewust bewegen. We trainen in concentratie, aandacht en rust met de focus op ons ‘dragende midden’ – op die manier vloeit je training over in de alledaagse dingen, maak je het je eigen en neem je je inzichten, oefeningen en wijsheden ook weer mee naar huis.

“Om goed te kunnen inspannen moet je eerst ontspannen zijn. Om goed en bewust te kunnen bewegen moet je eerst stil zijn (een beweging komt voort uit stilte, daar is geen beweging) Om te versnellen moet je eerst kunnen vertragen”.

DATA FLOWTRAINING WORKSHOPS