Tomatenchutney

Dit broodje is een NIETTEVERSMADEN’TOMATENCHUTNEY’BROODJE!

Benodigdheden

kookpan, grilpan, jampot of weckpot

Ingredienten tomatenchutney

1 kilo tomaten
1 grote ui
2 tn knoflook
150 ml witte wijnazijn
180 gr suiker
1 tl zout
½ tl chilivlokken
½ tl kaneel
ingredienten voor broodje
broodje
courgette
Philidelphia naturel zuivelspread (probeer ook eens ricotta)
knapperige dikke slablaadjes
tomatenchutney

Bereiding Tomatenchutney

Hak de tomaten in blokjes van +/- 1 cm, knoflook persen en met alle overige ingrediënten in pan aan de kook brengen. Laat 60 min pruttelen zonder deksel want het vocht moet verdampen. Af en toe roeren.

Giet de chutney in een schone pot. Afsluiten en in koelkast paar weken houdbaar. In een uitgekookte, steriele pot paar maanden, maar dat haal je toch niet! ;-)

Bereiding broodje

Snijdt de courgette in dikke plakken van 1 cm en gril deze op hoog vuur totdat er mooie strepen op staan, maar houdt ze wel knapperig.
Beleg het broodje met de smeerkaas of ricotta, een plak courgette, sla en een flinke lepel chutney. Serveer op bordje met nog een schep chutney ernaast om je broodje in te dopen. Overheerlijk!

 
tl= theelepel
tn= teen
ml = milliliter