Spinazie salade

Hier zo’n recept wat je standaard in je weekmenu kunt hebben. Snel klaar, ideaal voor ‘door-de-weeks’ en ‘weinig-tijd-avonden’. Ook licht verteerbaar voor als je nog actief de avond in gaat.

Ingrediënten salade 2 personen

2 ons spinazie (gewassen)
2 navel sinaasappels
blikje linzen van zo’n 300 gram
2 kipfilets
Bertolli Bak&Braad
p/z

Dressing

30 gr/ml witte balsamicoazijn
70 ml olijfolie
¼ tl zout

Verdeel over 2 borden de blaadjes van de spinazie (ik haal wel altijd de steeltjes eraf maar dat is persoonlijk).  Je hebt meer dan genoeg aan 2 ons dus de lelijke gooi je weg.
Laat het blikje linzen uitlekken en verdeel over de spinazie.
Snijdt met een scherp mes de schil van de sinaasappel en snijd in 4 plakken.
Kipfilet in lange repen snijden en bakken (laat eerst je pan gloeiend heet worden, bak&braad erin en de kipfilet bakken.
Dressing kloppen….. en over de salade verdelen.

ml=mililiter
gr=gram
tl=zout