Pasta zalm & broccoli

Snel en weinig afwas, bereidingstijd 15 minuten.

INGREDIËNTEN voor 2 personen

180  gr tagliatelle (liefst verse of anders beste kwaliteit)
1 kleine stronk broccoli
75  gr gerookte zalm (goede kwaliteit proef je echt terug in dit gerecht)
125 ml crème fraîche
1/2 citroen (liefst onbehandeld)*
Gehakte peterselie
p/z

VOORBEREIDING

Meng de volgende ingrediënten in een schaal waar je de pasta in gaat serveren:
Zalm grof in snippers gesneden, crème fraîche, rasp van ½ citroen en 1,5 el citroensap (23 ml), flink wat versgemalen peper en een klein snufje zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

UITVOERING

Kook de pasta in ruim water met wat zout. Doe er de laatste 6 min. de broccoliroosjes  bovenop, sluit af met een deksel (niet met een hekje;-). ½ kopje kookvocht apart houden. In vergiet uitlekken en door de zalmmix mengen. Als de pasta nog vocht free robux no verification 2017 opneemt voeg dan een paar eetlepels van het  kookwater toe. Klein beetje peterselie erover, proeven (p/z, citroen?) en klaar.

*Om citrusfruit langer goed te houden wordt het behandeld met een giftig chemisch schimmelwerend middel: Orthodyfenylfenol (imazalil) genaamd, schijnt heel slecht te zijn voor o.a. je lever. Deze wasachtige stof kan niet door water worden afgewassen.

Het is wettelijk verplicht deze behandeling op de verpakking te vermelden, wat lang niet altijd gebeurt. Zonder deze behandeling zitten de citroenen meestal verpakt in plastic en staat erop: onbehandeld, naturein, naturel of non-traitee.

Kom ook in actie en vraag in iedere supermarkt een keer of zij onbehandelde citroenen hebben. Als er veel vraag naar is, gaan ze het vanzelf verkopen. In Frankrijk en Duitsland is het alom verkrijgbaar.