Meditatie Leiden

Meditatie wordt door veel mensen al snel als iets zweverigs gezien. Maar om in deze drukke wereld te kunnen versnellen, moet je zo nu en dan vertragen. Meditatie nabij Leiden kan je hierbij helpen. Om met een betere balans, een duidelijker en ontspannen kijk op het leven te krijgen, past Art du Silence oude wijsheden toe op de hedendaagse kwesties. Art du Silence staat bekend om het vinden van bijzondere en inspirerende locaties en stille plekken in de natuur. Zo kun je in de zomermaanden met Art du Silence een meditatie reis maken om tot jezelf te komen. Gelukkig biedt Art du Silence de rest van het jaar ook mediatie lessen nabij Leiden in de Wudang School.

Onze School in Hellevoetsluis is gespecialiseerd in Martial Arts & Qigong. We trainen disciplines zoals Tai Chi, Wushu, Shaolin, Kempo, Flowtraining, meditatie en weerbaarheidstrainingen.

Wat doet mediatie met je?

Meditatie is een natuurlijke manier om je geest te leren kennen en te trainen. Het trainen van de gedachten is absoluut niet eenvoudig. Het vergt veel oefening. Dit is ook niet raar. Als je dit nog nooit gedaan hebt, zijn je gedachten in feite al je hele leven ‘de baas’ over je. Je gedachten bepalen bijvoorbeeld wat je eet en hoeveel je eet. Of je gaat sporten, of voor de TV gaat hangen. Of je vroeg op staat, of lang in je bed blijft liggen, etc. Je gedachten doen in principe wat ze willen doen.

Dus waarom we dan aan meditatie doen? Om ons beter te kunnen aanpassen in de steeds veranderende tijdsgeest. En zo de oude wijsheid toe te passen op de hedendaagse kwesties. Om zodoende met een betere balans en een wat duidelijker en vooral een meer ontspannen kijk op het leven te krijgen.

Meditatie als middel

Qigong is een oude manier van onthaasten, toepasselijk in deze nieuwe drukke tijd. Je leert je lichaam & geest zó te trainen dat je zelf snel in staat bent te ontspannen en de eindeloze gedachten stroom los te laten (en daar is niets zweverigs aan) waardoor je meer gefocust en minder gestrest zal zijn in deze drukke tijd. We geven in de Wudang School drie soorten lessen:

  • Taiji & Qigong
  • Wushu
  • Martial Arts Training

Al onze disciplines gebruiken wij als middel en niet als uiteindelijk doel. Het uiteindelijke doel verschilt per persoon. Dat kan zijn rust en stilte, tot jezelf komen of meer inzicht krijgen. Maar ook bewegen, bewust zijn, met aandacht op de beweging en ademhaling.

Meditatie lessen nabij Leiden

Elke woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur geven wij de les: Meditatie & Qigong. Deze les wordt in de Wudang School gegeven in de gymzaal Ravense hoek. Voor de les draag je loszittende, sportieve kleding.

Wat je moet meenemen? Meditatiekussentje of bankje en een matje of een slaapzak o.i.d., als je dit niet hebt, geen probleem, dan kun je de gymzaalmat gebruiken.

Contact

Ben je benieuwd naar onze lessen en wil je een les meditatie nabij Leiden in Hellevoetsluis bij ons meedoen? Voor een proefles of meer informatie kun je ons mailen: info@wudang.nl. Of je kunt bellen naar 06-558 612 53. Je bent van harte welkom in de Wudang School!

Contact Opnemen