Art du Silence Noord Holland retraite    Flowtraining Lo Tor

Art du Silence in Zeeveld    FLOWTRAINING Zeeveld

Off-line in Noordhollands Duinreservaat  25-27 november 2016

We verblijven op een prachtige plek in Castricum vlakbij het strand, midden in de bossen.
Om van daaruit te trainen met het thema: ‘Verstilling/Ruimte & Beweging’  en…
met als vanouds de culinaire ondersteuning van Mo.

[/two_third]

Nieuwe locatie

weekendje wegWat we gevonden hebben is een soort vrijstaand kloostertje anex boerderie met eenvoudige slaap plekken maar waar de rust/sfeer en stilte direct voelbaar is. Het huis zelf heeft veel gezellige plekjes om je terug te kunnen trekken, bovendien een heel gezellige serre met houtkachel.

Dit weekend is er een balans tussen mentale & fysieke ontwikkeling, het culinair eten en genieten met gelijkgestemden met een goed glas wijn. We zijn immers geen monniken.

Wat is FLOW training

Zen, Tai Chi, Qi Gong, mediteren en Japanse zwaardtechnieken zijn eeuwen oude trainingen om lichaam en geest scherper en sterker te maken.
De FLOW training is een unieke combinatie van deze technieken waarin je traint om vanuit stilte, kracht en focus aanwezig te zijn.
Vrij van gedachten, bewust, ontspannen en alert. Tijdens deze training maak je kennis met de basis achter de authentieke krijgskunst en wijsheid!

Lees hier meer over FLOW training.

SILENCE IS A SOURCE OF GREAT STRENGTH

Het thema van de training zal zijn Verstilling/Ruimte & Beweging.  En in die stilte op zoek gaan naar de ruimte tussen de gedachten, tussen je adem en op zoek gaan naar de ruimte tussen je zintuigen (waar het zintuig proeven zeer aan bod komt ;-)
Ondanks dat we een heel mooi kapelletje tot onze beschikking hebben, zullen er ook veel outdoor trainingen zijn.

Er zullen vele momenten van stilte zijn dus waar voorheen er één stilte uur was is het nu anders om. Er is dus veel stilte maar bij het gezamenlijke diner bijv. is er Bourgondisch genieten en zullen de klanken en gerechten over de tafel gaan.

In deze retraite zal er geen tijd in minuten zijn, maar tijd in ruimte. En zal er weer streng gekeken worden of alle horloges, phones en iPads achter slot en grendel verdwijnen. De overgang van de éne activiteit naar de andere zal aangegeven worden door onze vertrouwde gong.

Met andere woorden, er helemaal uit zijn van je dagelijkse beslommeringen en de stilte die zo nodig is om als waarnemer te kunnen kijken naar onze vastgeroeste patronen die ons o zo vaak vastzetten.

Het eten

Op veler verzoek, gaat Mo weer koken!
Er zullen zeker gerechten voorbij komen die de afgelopen 8 jaar in Parc du Silence tot de toppers behoorden.

Mo Tor

Mo Tor Kookboek Merel Waagmeester

De cuisine van Mo is naast Lo’s FLOW trainingen, het tweede belangrijkste fundament van dit weekend. En dat is héél bewust: goed én smakelijk eten staan immers net zo goed aan de basis van een gezond leven als training van lichaam en geest. Simone zoekt de balans tussen gezond en lekker eten, waarbij kwaliteit boven kwantiteit staat. Ze laat zich daarbij graag (en vaak!) inspireren door haar omgeving. De producten worden met zorg ingekocht, ze zijn uiteraard zoveel mogelijk biologisch. Afwisselend worden er maaltijden met vlees of vis en vegetarische maaltijden geserveerd.

En oh ja: met speciale dieeten kunnen we heel sporadisch rekening houden. We zijn wel duurzaam en bewust, maar geen macrobioten, geen veganisten – en (met alle respect) we slaan ook niet glutenvrij door. Wil je van tevoren even contact met Mo over noodzakelijke dieetvragen, stuur haar dan een mailtje.

&
slapen…

Flowtraining slapen

1 persoonskamer in Zeeveld

Flowtraining Art du Silence Zeeveld

Ruime dubbele kamer met 2 stapelbedden

Eenvoudige kamers, allen met wastafel en uitkijkend op groen. Er zijn 5 douches en 6 toiletten verdeeld over het pand die we met elkaar delen. Als je een kamer wilt delen, doen wij ons best om een passende kamergenoot voor je te vinden.

“Voor iedereen die het durft aan te gaan de stilte te omarmen, en zo terug te komen bij het oorspronkelijke zijn, voorbij de woorden die soms zo veel verbergen. En daarbij de humor, de nuchtere eenvoud in het achterhoofd kunnen bewaren”.

Datum: 25 – 27 november 2016

vrij 18.00-20.00 uur aankomst en aansluitend diner
zo  14.00-16.00 uur vertrek na de lunch

Prijzen:

€ 345 p.p. voor 2 persoonskamer *
€ 30 toeslag voor 1 persoonskamer
€ 45 korting voor ruime kamer met 2 stapelbedden *

Kamers alle met wastafel en uitkijkend op groen. Er zijn 5 douches en 6 toiletten verdeeld over het pand die we met elkaar delen.
* Als je een kamer wilt delen, doen wij ons best om een passende kamergenoot voor je te vinden. 

Inclusief:
2 overnachtingen, trainingen, alle maaltijden, koffie en thee.

Exclusief:
reis en de drankjes

             Boek hier je reis              

ROUTEBESCHRIJVING

ADRES
Duinboerderij ZeeVELD
Noorderstraat 2
1901 MT CASTRICUM

PARKEREN
Op parkeerplaats Noorderstraat is volop parkeerruimte. Het parkeren hier is gratis. Afstand naar het huis: twee minuten lopen (het is helaas niet mogelijk om bij de poort te laden en lossen).

OPENBAAR VERVOER
Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min), per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus, lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi. Dit is een vorm van openbaar vervoer voor de regio Noord-Holland Noord. Bel voor meer informatie de klantenservice: 0900-26 66 399. Reserveren is noodzakelijk: 0900 8878. Bus 164 vanaf het station Castricum rijdt ongeveer twee keer per uur. Voor de dienstregeling zie www.9292ov.nl

EIGEN VERVOER – VANUIT RICHTING A’DAM/HAARLEM
A9 (Amstelveen – Alkmaar) afslag Uitgeest / Castricum, (provinciale weg N203): afslag Castricum / Egmond (N513), volg afslag Egmond over viaduct tot rotonde, rechtsaf Heereweg (N512) door Bakkum Noord. Eerst woonbebouwing, daarna links Huize Koningsbosch, daarna voormalig Kinderhuis Antonius. Een tiental meters verder, bij hectometer paaltje 10,7, ziet u aan de linkerkant van de weg aangegeven: ‘Ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat’. Rijd deze weg, aangegeven als ‘Fietspad’ in en parkeer op de parkeerplaats. Loop na het parkeren terug naar het Fietspad. U ziet een kaartjesautomaat en wat verderop een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Aan uw rechterhand ziet u dan onze groentetuin. Na ongeveer 60 meter ziet u aan uw rechterhand Zeeveld. Welkom!

EIGEN VERVOER – VANUIT RICHTING ALKMAAR
Westring Alkmaar afslag Egmond. N512 rechtdoor volgen richting Castricum en bij hectometer paaltje 10,7 rechtsaf ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat. Parkeren op de parkeerplaats links naast de ingangsweg. Deze wordt aangegeven als ‘Fietspad’. Loop na het parkeren terug naar het Fietspad. U ziet een kaartjesautomaat en wat verderop een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Aan uw rechterhand ziet u dan onze groentetuin. Na ongeveer 60 meter ziet u aan uw rechterhand Zeeveld. Welkom!