AOSTA 14-24 juli 2018

FLOWTRAINING & BERGWANDELEN IN NATUURPARK GRAN PARADISO

We verblijven op 2000 meter hoogte aan de voet van een gletsjer. Hiervandaan gaan onze dag-wandeltochten verder omhoog en kom je op plekken die je werkelijk doen stilstaan!

Hou je van ouderwets kamperen, terug naar de natuur en ben je op zoek naar authentieke ervaringen? Dan is dit wellicht een reis voor jou. Je wordt wederom door ons uitgedaagd zowel fysiek als mentaal. Van deze vakantie kom je sterker en zeker ook ‘mentaal’ gezonder terug. Een perfecte balans tussen persoonlijke groei en avontuur.

Deze 9 daagse organiseren we inmiddels alweer 3 jaar. De wandelingen zijn iets meer gevarieerd dan bij de 6-daagse, gewoon omdat er meer dagen zijn. Ook hier kijken we goed naar wat de groep aankan. Kun je meer dan 7 dagen van huis dan is dit een aanrader. Grote kans dat je na 10 dagen nog niet weg wilt, dan plak je er gemakkelijk nog een paar nachtjes aan vast.

Er zal deze periode minder wild in de nabije omgeving zijn maar met een beetje geluk loopt er op de vroege ochtend een gems over het terrein. Maar je kunt ook zomaar wakker worden starend in de ogen van een van de ezels van de plaatselijke herder.

Op aanvraag is een appartement huren ook een optie, dit is wel met een meerprijs omdat de appartementen per week worden verhuurt. Je kunt dan een paar dagen langer blijven. En goed om te weten dat deze altijd snel vol zitten.

Alvast een Flowtraining workshop meedoen in Nederland?
Klik hier voor meer info

 

Één van Europa’s bijzondere natuurgebieden

Deze reis gaat naar het hooggebergte van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op verlaten plekken.

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd.

Flowtraining retraite bergwandelenWeg uit de chaos en de dagelijkse drukte

De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit. En dat kan je dan weer mooi meenemen als ‘souvenir’ in je leven in Nederland.

Flowtraining & wandeltochten

Ons basiskamp ligt op 2000 meter, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg trainen en  mediteren en ’s avonds altijd weer terugkeren naar het basiskamp.

De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie.

Voldoende tijd voor rust

Geen dag zal hetzelfde zijn. We kunnen bijvoorbeeld op een dag 8 uur wandelen en dat het wandelen op zich de training is. Ook zijn er dagen om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen.

Deze training vraagt om een goede conditie, de wandelingen worden wel rustig opgebouwd. Niet aan een stuk door, we lassen genoeg pauzes in…

Het scheelt als je enige ervaring hebt met bergkamperen. ’s Nachts kan het flink koud worden, tot aan vriestemperatuur. De onderstaande tips kunnen je helpen om de reis zo aangenaam mogelijk te maken:

Op gympies of sneakers kom je niet ver, zorg voor goede wandelschoenen; neem een goede slaapzak mee; warme kleding en koele kleding, wandelstokken, regenkleding; een zonnepet; de zon kan fel schijnen, dus zorg voor een zonnebril van kwaliteit en zonnebrand. En vooral: Heb geen hoogtevrees…

 

content-aosta-gran-paradiso-tent-uitzicht

Slapen in je tentje

De bergsportcamping is heel eenvoudig maar wijds opgezet. Er zijn warme douches en een kleine campingwinkel. Het restaurant op de camping is goed en ze maken geweldige pizza’s. Of wat luxer eten in de berghut Tetras Lyre op 10 min. loopafstand. Je kunt ook zelf koken, in het camping winkeltje zijn italiaanse producten te koop en met een beetje fantasie (of advies van Mo) kun je een heerlijke maaltijd maken.

OF WAT LUXER IN EEN APPARTEMENT

BAITA
Het rustieke gebouw ‘Baita’ grenst direct aan de camping en heeft 3 appartementen. Het wordt verhuurd als 2-persoons appartementen.
Zolderverdieping: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed), keuken en badkamer.
Verdieping 1: slaapkamer (met 2 tweepersoonsbedden), keuken en badkamer.
Begane grond: slaapkamer (met 2 eenpersoonsbedden), keuken en badkamer.

CHALET
Het chalet staat op de camping en bestaat uit 2 appartementen, met elk een slaapkamer (1 tweepersoons bed), keuken met bankstel en een badkamer.

MONOSTUDIO
Één-kamerappartementen boven het sanitairgebouw op de camping. Deze bestaan uit keukenblok, bankstel, badkamer en 1 tweepersoonsbed.

content-aosta-gran-paradiso-lo

Lichamelijk fit zijn en zonder blessures die je kunnen belemmeren. We verwachten dat je in ieder geval de week kan beginnen met een wandeling van zo’n 3 uur. Als je regelmatig aan sport doet zit je over het algemeen wel goed. We bouwen de intensiteit van de wandelingen rustig op zodat je genoeg tijd krijgt om je voor te bereiden op de hoogste wandeling aan het eind van de vakantie. Ook kun je bij ons een trainings progammaatje downloaden zodat je van te voren alvast kunt beginnen met je conditie op te bouwen. Bij twijfel kun je ons altijd even mailen of bellen 0655861253.

Goed uitgerust en… Een goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, en goed ingelopen wandelschoenen. Stokken kun je ook plaatselijk verkrijgen voor zo’n €15. Verder natuurlijk een outdoorbroek, vest, regenjack etc. Tentje en een slaapzak voor -5 C, en niet te vergeten een wintersportjack (lekker voor een koude vroege ochtend). Maar je krijgt natuurlijk nog een meeneem lijst toegestuurd.

14 – 24 juli 2018 (hoogseizoen)

pont breuil camping

Klein tentje 10 nachten:
1 persoon:    € 550 p.p.
2 personen:  € 530 p.p.

Grote tent 10 nachten:
1 persoon:     € 570 p.p.
2 personen:  € 540 p.p.

Camper 10 nachten:
1 persoon:   € 590 p.p.
2 personen: € 560 p.p. 

Appartement ‘Baita en Monostudio’ 14 nachten *:
2 personen:   € 950 p.p. (ex. electra)

Appartement ‘Chalet’ 14 nachten *:
2 personen:   € 1050 p.p. (ex. electra)

 * Beschikbaarheid via mail aanvragen. Een appartement wordt alleen per hele week verhuurt. Je bent vrij om 2 volle weken te blijven (tot zaterdag) echter de Flowtraining stopt wel op dinsdag. 

Inclusief:
– 9 dagen Flowtraining tijdens de dagtochten, waarvan 2 à 3  dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden
– 10 overnachtingen op de camping, 14 nachten in een appartement
– Welkomstdiner (in het pizza restaurant)

Exclusief:
– Reis
– Zelf meegenomen tentje
– Auto naast je tent parkeren €2 per dag
– Maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25

Boek je als bedrijf en wil je een factuur met BTW om deze terug te vorderen? Dan is de prijs gemiddeld zo’n €55 hoger dan bovengenoemde bedragen.

 

Boek hier je reis

 

content-aosta-gran-paradiso-wilde-dierenEen uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen.

Vandaag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

Aan de voet van een gletsjer

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist.

Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

Hoe kom je op het basis kamp van Gran Paradiso?

  1. Met eigen auto.
  2. Meerijden of meerijders meenemen. We brengen je graag met elkaar in contact.
  3. Met meerderen een mini-bus huren. Kosten ongeveer €250,-

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.

We brengen je graag met elkaar in contact, als je zoekt naar een meerijder of als je zelf een lift zoekt.