In het dagelijks leven kan het lijken dat we worden beheerst door alles wat buiten ons bestaat. Dat kan nogal een effect op ons hebben. Daarom organiseren we Flow training. Bij deze vorm van training gaat het om je eigen lichaam voelen, de aandacht richten op jezelf en je gedachtestroom tot rust brengen. Het zijn actieve bezinning oefeningen, gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten. Je raakt als het ware in een flow waarbij je volledig opgaat in de bewegingen en alles om je heen even vergeet. Je leert je lichaam en geest zó te trainen dat je zelf in staat bent ‘in flow’ te komen wanneer je dat wilt of wanneer het nodig is.

Ademhaling bij Flow trainingen

De ademhaling is een belangrijk onderdeel bij een flow training omdat de bewegingen synchroon met de ademhaling worden uitgevoerd. Een vloeiende en verruimende ademhaling geeft ritme en verdieping aan de bewegingen en helpt je bij het ontdekken van je grenzen. Door diep te blijven ademen kun je spanningen in je lichaam weg laten vloeien. Je hoeft niet te presteren, alleen doen wat voor jouw lichaam goed voelt. Het fijne is dat je helemaal tot rust komt en hiermee je lichaamsbewustzijn vergroot.

De uitdrukken ‘’go with the flow’’ komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Vrij van gedachten, ontspannen en alert. Een flow training volgen is een unieke combinatie van technieken om et lichaam en de geest op scherp te stellen.

Wanneer een flow training volgen?

Overprikkeling, stress op het werk of chaos in het huishouden. Soms weet je niet meer waar he het zoeken moet. Zonde, want diep van binnen weet je namelijk heel goed wat je wilt of hoe je juist kunt handelen. Flow training helpt je die gedachtes uit te spreken en je terug te brengen naar je ware gevoel. Om te kunnen inspannen moet je eerst kunnen ontspannen. Daarvoor is Flow training uiterst geschikt. Om afstand te kunnen nemen van onze gedachten moeten we eerst de stilte in ons zelf vinden. zodat jij ruimte kunt creëren voor creativiteit, spontaniteit en betrokkenheid. Minder denken en meer voelen. In balans zijn. Je leert emoties waar te nemen, zonder erover te oordelen.

Wudang school

Naast de dagelijkse lessen verzorgen wij cursussen, demonstraties, coaching (privé en groepen) en workshops voor bedrijven en instellingen. De Wudang School is in 1993 opgericht door Lo Tor. Wat begon als een intensieve hobby, is uitgegroeid tot een professionele, fulltime job. Samen met jou streven wij ernaar om ons beter te kunnen aanpassen in de steeds veranderende tijdsgeest. En zo de oude wijsheid toe te passen op de hedendaagse kwesties.

Neem gerust contact met ons op!

Wil jij een flow training volgen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons telefonisch bereiken op 06 55 86 12 53 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 10.00 – 17.00 uur) of vul het contact formulier in op onze website.

Contact Opnemen