De groenlipmossel

Groenlipmosselextract, ooit van gehoord? Dit woord kwam ik tegen tijdens mijn zoektocht op internet naar ontstekingsremmers. Na maanden pijn en geklooi, met antibiotica en pijnstillers heeft Lo eindelijk zijn behandeling gehad bij de endodontoloog, specialist in het behandelen van ontstoken wortelpunten.
Bijzondere mannen die endodontologen, leren na hun tandartsenstudie nog eens 3 jaar door en hebben vervolgens een wachtlijst van ongeveer 2 maanden.
Nu, weer tijd voor Lo om beter te worden, maar de napijn kan zeker nog een week aanhouden. De ontsteking moet nl. nog uit het lichaam. Vandaar mijn zoektocht op internet naar wat meer natuurlijke middelen.
Zo stuitte ik op een leuke ontdekking:
Groenlipmossels uit Nieuw Zeeland werden door de Maories die aan de kust woonden veel gegeten, deze Maories bleven tot op hoge leeftijd extreem soepel in spieren en gewrichten. Dit in tegenstelling tot hun stamgenoten in het binnenland.
Na wetenschappelijk onderzoek bleek het een sterke ontstekingsremmer, goed voor huid, gewrichten en het immuunsysteem. Groenlipmosselextract remt 2 x zo goed een ontsteking als de zgn. NSAID’s (zoals paracetamol en Ibuprofen).
Dus mocht je ooit een behandeling bij een ‘en-do-don-to-loog’  moeten ondergaan, ga dan op zoek naar  ‘groen-lip-mos-sel-ex-tract’.