6 dgn – Flowtraining – Aosta – Hooggebergte Italië – Juli 2019

AOSTA 20-27 juli 2019

FLOWTRAINING & BERGWANDELEN IN NATUURPARK GRAN PARADISO

We verblijven op 2000 meter hoogte aan de voet van een gletsjer. Hiervandaan gaan onze dag-wandeltochten verder omhoog en kom je op plekken die je werkelijk doen stilstaan! 

Hou je van ouderwets kamperen, terug naar de natuur en ben je op zoek naar authentieke ervaringen? Dan is dit wellicht een reis voor jou. Je wordt wederom door ons uitgedaagd zowel fysiek als mentaal. Van deze vakantie kom je sterker en zeker ook ‘mentaal’ gezonder terug. Een perfecte balans tussen persoonlijke groei en avontuur.

Er zal deze periode minder wild in de nabije omgeving zijn maar met een beetje geluk loopt er op de vroege ochtend een gems over het terrein of zien we een steenbokken familie tijdens een van de wandelingen. Maar je kunt ook zomaar wakker worden starend in de ogen van een van de ezels van de plaatselijke herder.

Één van Europa’s bijzondere natuurgebieden

Deze reis gaat naar het hooggebergte van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op stille plekken.

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd.

Flowtraining retraite bergwandelenWeg uit de chaos en de dagelijkse drukte

De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit. En dat kan je dan weer mooi meenemen als ‘souvenir’ in je leven in Nederland.

Flowtraining & wandeltochten

Ons basiskamp ligt op 2000 meter, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. Vanuit het basiskamp wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg oefeningen doen en mediteren en ’s avonds altijd weer terugkeren naar het basiskamp.

De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie.

Voldoende tijd voor rust

Geen dag zal hetzelfde zijn. We kunnen bijvoorbeeld de ene dag een wandeltocht van 6 uur maken, waarbij de wandeling op zich de training is. De andere dag is er dan een training in de buurt van de camping. Ook is er genoeg tijd om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen. Deze reis vraagt om een redelijke conditie, de wandelingen worden rustig opgebouwd. Niet aan een stuk door, we lassen genoeg pauzes in…

Een veel gestelde vraag is over de persoonlijke conditie. De wandeltochten gaan naar grote hoogtes maar wel in een meer meditatief tempo waarbij de ervaring van het ‘buiten zijn’ centraal staat en niet de prestatie. Een redelijke wandelconditie is natuurlijk wel belangrijk, want hoe beter je conditie hoe meer je kunt focussen op andere dingen.

Goed uitgerust

Kies je voor slapen in je eigen tentje dan scheelt het als je enige ervaring hebt met bergkamperen. En als je voor het eerst kampeert zorg dan voor een extra warme slaapzak of extra deken en een goeie slaapmat. ’s Nachts kan het koud worden, tot aan vriestemperatuur.

De onderstaande tips kunnen je helpen om je reis zo aangenaam mogelijk te maken:
Op gympies of sneakers kom je niet ver, zorg dus voor goeie wandelschoenen, en neem een warme slaapzak mee, kleding voor warm en koel weer, wandelstokken, regenkleding, pet, zonnebril van kwaliteit en zonnebrand.

DE BERGSPORTCAMPING

content-aosta-gran-paradiso-tent-uitzicht

Slapen in je tentje

De bergsportcamping is heel eenvoudig maar wijds opgezet. Er zijn warme douches en een kleine campingwinkel. Het restaurant op de camping is goed en ze maken geweldige pizza’s. Of wat luxer eten in de berghut Tetras Lyre op 10 min. loopafstand. Je kunt ook zelf koken, in het camping winkeltje zijn italiaanse producten te koop en met een beetje fantasie (of advies van Mo) kun je een heerlijke maaltijd maken.

APPARTEMENTEN

BAITA
Het rustieke gebouw ‘Baita’ grenst direct aan de camping en heeft 3 verdiepingen met op iedere verdieping een appartement.
Zolderverdieping: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed), keuken en badkamer.
Verdieping 1: slaapkamer (met 2 stapelbedden dus max. 4 personen), keuken en badkamer.
Begane grond: slaapkamer (met 1 tweepersoonsbed), keuken en badkamer.

 

Flowtraining vakantie retraite italie

CHALET
Het chalet bestaat uit 2 appartementen, met elk een slaapkamer (1 tweepersoons bed) en een lage vide bereikbaar door een ladder (1p matras), keuken met bankstel en een badkamer.

 

MONOSTUDIO
2 één-kamerstudio’s boven het sanitairgebouw op de camping. Deze bestaan uit badkamer en 1 tweepersoonsbed.

Voor deze reis hebben we 3 vereisten.

Lichamelijk fit zijn en zonder blessures die je kunnen belemmeren. We verwachten dat je in ieder geval de week kan beginnen met een wandeling van zo’n 3 uur. Als je regelmatig aan sport doet zit je over het algemeen wel goed. We bouwen de intensiteit van de wandelingen rustig op zodat je genoeg tijd krijgt om je voor te bereiden op de hoogste wandeling aan het eind van de vakantie. Bij twijfel kun je ons altijd even mailen of bellen 0655861253.

Goed uitgerust… Een goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, en goed ingelopen wandelschoenen. Stokken kun je ook plaatselijk kopen. Verder natuurlijk een outdoorbroek, vest en regenjack. Voor de kampeerders een tentje en een slaapzak voor -5 C, en niet te vergeten een wintersportjack (lekker voor een koude vroege ochtend). Maar je krijgt natuurlijk nog een meeneem lijst toegestuurd.

Als laatste een flexibele instelling. Want in de bergen kunnen we niet altijd zelf beslissen hoe de dingen lopen, dan beslissen de bergen voor ons en gaan we mee met hun flow. Daarom zijn er bij deze 6-daagse 1 a 2 dagdelen vrij.

za 20 – za 27 juli 2019 (hoogseizoen)

Appartement ‘Baita en Monostudio’:
1 persoon:   € 835 p.p. (ex. electra)
2 personen: € 585 p.p. (ex. electra)
3 personen: € 505 p.p. (ex. electra)
4 persoon:   € 460 p.p. (ex. electra)

Appartement ‘Chalet’:
1 persoon:   € 935 p.p. (ex. electra)
2 personen: € 635 p.p. (ex. electra)
3 personen: € 535 p.p. (ex. electra)

 * Beschikbaarheid appartementen via mail aanvragen. 

Klein tentje:
1 persoon:    € 405 p.p.
2 personen:  € 390 p.p.

Grote tent:
1 persoon:    € 420 p.p.
2 personen:  € 400 p.p.

Camper:
1 persoon:   € 440 p.p.
2 personen: € 410 p.p. 

Inclusief:
– 6 dagen Flowtraining tijdens de dagtochten, waarvan 1 à 2  dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden

– 7 overnachtingen
– Welkomstdiner

Exclusief:
– Reis
– Energiekosten

– Zelf meegenomen tentje
– Auto naast je tent parkeren €2 per dag
– Maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25

 

Boek je als bedrijf en wil je een factuur met BTW om deze terug te vorderen? Dan is de prijs gemiddeld zo’n €35 hoger dan bovengenoemde bedragen.

Wij hebben een mogelijkheid tot gespreide betaling, echter een deel aanbetalen is wel noodzakelijk. Wil je in meerdere termijnen betalen dan kan dat in overleg, laat het ons weten.

Boek hier je reis

content-aosta-gran-paradiso-wilde-dierenEen uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen.

Vandaag de dag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

Aan de voet van een gletsjer

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist.

Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

Wat is er nog meer te doen in de provincie

De Mont Blanc ligt op 1,5 uur rijden van Aosta. Hier is een nieuwe kabelbaan die je naar 3500 meter brengt waar je een adembenemend mooie uitzicht wacht. Er schijnt een mooie thermen te zijn met uitzicht op de Mont Blanc, en je kunt een ballonvaart boeken. Verder mooie watervallen, kasteeltjes en goeie restaurantjes. Milaan en Turijn liggen op een paar uur rijden. Via deze link kun je een pdf met meer informatie downloaden.

Hoe kom je op het basis kamp van Gran Paradiso?

  1. Met eigen auto.
  2. Meerijden of meerijders meenemen.
  3. Met meerderen een mini-bus huren. Kosten ongeveer €250,-

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.

We brengen je graag met elkaar in contact, als je zoekt naar een meerijder of als je zelf een lift zoekt. 

Uitgedaagd worden om naar jezelf te kijken en bewust te zijn van je gedachten. Je energie waar gaat die naar toe? Soms is het overweldigend en soms is het gewoon fantastisch. Mo en Lo zorgen voor iedereen en maken de week tot een unieke ervaring die je nog lang kan koesteren! Je wil helemaal niet meer naar huis, haha. Maar thuis heb je er weer veel aan! Aanrader!

Floris, ondernemer en founder van Critical Minds


Ik heb een prachtige week gehad! Echt een aanrader als je een weekje voor jezelf wilt, en open staat voor deze materie. Ik ken niemand die er niet enthousiast van terug is gekomen en geen nieuwe inzichten heeft opgedaan en dat is zeker te danken aan Lo en Mo en de manier hoe zij het brengen. Niet zweverig of met allerlei persoonlijke groepsgesprekken, niet zijig maar met veel humor gebracht. Ik was zelf van te voren geblesseerd maar ik kreeg heel deskundig advies, alles werd rustig opgebouwd en goede stijg- en daal technieken aangeleerd, zodat zelfs ik de top heb bereikt. En mijn doel was niet eens de top, maar de weg er naar toe .

Ik sliep zelf met een vriendin, niet in een tent, maar in het huisje. Klein maar fijn, alles deed het. Het was een tweepersoonsbed, geen enkele bedden, maar dat sliep prima. We hebben ook een paar keer gekookt, en paar keer in het restaurant gegeten, ook met de andere groepsleden. Je hoeft niets alles mag, genoeg tijd voor je zelf, en je kunt gewoon je eigen ding doen, je hoeft niet samen te eten of zo. 

Je bent er voor jezelf en je krijgt precies de aandacht die je nodig hebt, en je haalt er uit wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt wel ook een ‘1 op 1’ gesprek aanvragen waar je jouw ‘dingetje’  kan bespreken, of niet natuurlijk, ha!

Het was in alle opzichten een pracht week, en voor mij persoonlijk een week die dicht tegen de allereerste keer dat ik een Flowweek meemaakte aan zat qua verwondering! Ook een week waar ik zonder moeite snel ‘in het moment’ en ‘uit het moment’ kon gaan als ik dat wilde, dat was fijn te merken. Ook een week waar ik woorden en geen woorden had. Maf en mooi te ervaren dat ’t zo simpel is eigenlijk. 
Bij twijfel, Doen!

Daniëlle, Producer/Projectmanager

 


Een cadeau aan jezelf- de kracht en schoonheid van de bergen, de dagelijkse qi-quong, meditatie, Tai-chi en het wandelen en klimmen, geven alle mogelijkheid om even stevig tot je kern te komen; een welkome ver- ademing-onder deskundige en humorvolle begeleiding van Lo & Mo- een superweek!

Josine, Coach


Wauw, wat een week……er zijn geen woorden voor! En als ik het probeer te omschrijven teveel woorden.
Een week die al mijn verwachtingen overtrof…..geraakt door de magische vallei en bergen van Aosta en de waanzinnige natuur.
Een plek waar je alles voelt en helemaal stil kan zijn.
Vertraagt en bewust bergwandelen zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf kan blijven en tegelijkertijd opmerkzaam bent. De combinatie met de trainingen houdt de week afwisselend en uitdagend. Beide zo op elkaar afgestemd dat je steeds meer kan verstillen.
Wat heb ik eraan gehad? Deze week heeft mij weer in de goede richting gestuurd van waar ik in het dagelijkse leven was afgedwaald. Het heeft mij kracht en nieuwe energie gegeven om verder te gaan op mijn pad met nog meer toewijding en liefde

Grace, yoga teacher


Deze reis, heeft me zoveel gebracht… moeilijk om woorden te vinden die de ervaring omvatten.
De Flowweek is goed in elkaar gezet, mooie opbouw (dank aan Mo & Lo). Door deze opbouw krijg je de mogelijkheid om op een hele bijzondere manieren het natuurschoon te ervaren!

Woorden die voor mij bij deze reis passen: dankbaarheid, open, indrukwekkend, doorzetten, uitdaging, overwinning, gezelligheid, vriendschap, liefde en… (nieuwe bergschoenenJ).

Boodschap voor degene die deze reis nog niet heeft gedaan, maar wel wil gaan doen.
Mooiste cadeau wat je je zelf kan geven!
Wens je mooie ervaringen toe!!

Ineke

Oeps een ingestorte brug, gaan we het hele stuk terug of wagen we de gok?

Ook dit jaar weer een paar helden het ijswater in!

De Refugio (berghut) die bevoorraad wordt door een helikopter heeft gewoon heerlijke koffie. Goeie motivatie voor die laatste paar meters naar het hoogste punt van de vakantie. Daar zie je ons dan ook heel blij met deze overwinning.

Kruiden als Genitaan (gele bloemen) en wilde tijm in overvloed. Dan nog een fotogenieke marmot en onze dag kan niet meer stuk!