Oosterse biefstuk broccoli & rijst

Een hele makkelijke en onwijs lekkere Oosterse maaltijd! Terwijl je de rijst en broccoli (of paksoi) kookt meng je de dressing. Even de biefstuk braden, alles opstapelen en klaar. Ze zullen je om het recept vragen ;-) zeker weten!

RECEPT 2 personen

200 gr. rijst (300 als je de volgende dag die lekker oosterse soep maakt)

Broccoli (1 grote stronk of 2 kleintjes) of 1 paksoi

2 goede biefstukken, ribeyes of entre cotes

sap van 1 limoen

3 el soyasaus

1 duim gember met koksmes kleine stukjes, anders raspen

1/2 teentje knoflook geraspt

1 rode peper in kleine stukjes

2 el oliijfolie

Bereiding

Rijst koken en alvast een grilpan of koekenpan op het vuur zetten. Meng de dressing in een kommetje. Broccoli 5 min. (of paksoi 2 min.) koken tot beetgaar. Gril de biefstuk op hoog vuur en laat even rusten onder alufolie. Als je de rijst afgiet zet dan een schaal op de pan in plaats van de deksel, zo warm je de schaal voor.

Opdienen

Schep de rijst in de schaal, broccoli erover verdelen, afdekken met alufolie. Dan de biefstuk in plakjes snijden (peper- en zouten) en weer over de broccoli leggen.  Dressing erover en klaar!

 

el = eetlepel
p = personen

Comments are closed.