Spinazie salade

Hier zo’n recept wat je standaard in je weekmenu kunt hebben. Snel klaar, ideaal voor ‘door-de-weeks’ en ‘weinig-tijd-avonden’. Ook licht verteerbaar voor als je nog actief de avond in gaat. Ingrediënten salade 2 personen 2 ons spinazie (gewassen) 2 navel sinaasappels blikje linzen van zo’n 300 gram 2 kipfilets Bertolli...

Lees verder

Sperziebonen ‘anders’

Sperziebonen anders – 1 kilo sperziebonen koken tot ze nog enigzins knapperig zijn, afgieten. In kommetje mengen: – 1 el azijn – 3 el olijfolie (goeie kwaliteit;-) – 2 tl grove mosterd (met pitjes) – kwart tl zout (of meer naar smaak) Dit door de sperziebonen mengen. Toevoegen: – 1...

Lees verder

Watermeloen Ferrari salade

Snel, weinig afwas, lunch of zomerse avond salade Watermeloen Ferrari Salade Huh? Nee ik bedoel Watermeloen Fetta Salade! Maar het heeft wel iets weg van een Ferrari. Gedurfd qua combinatie, zomers, knapperig, rood, watertandend lekker…… Dus laat ik het maar staan. En net zoals bij een echte Ferrari, hangt het...

Lees verder

Zwarte bonen met sojasaus

Erg lekker bijgerecht voor een oosters getinte maaltijd, met rijst en gebakken kip of garnalen. Als groente maak ik er courgettes in grote stukken en hele champignons bij, die ik op heel hoog vuur kort wok en net voor het opdienen besprenkel met een klein beetje limoensap en zeezout. Ingredienten...

Lees verder

Mijn allereerste echte pepermolen

Hoe blij kun je zijn met een pepermolen. Tja wat voor pepermolen. Al jaren zegt Lo: koop toch eens een echte goeie pepermolen. Hij ziet mij dan tobben met een plastic exemplaar die ik na gebruik altijd weer snel, en respectloos verstop in mijn keukenkastje. Vele malen heb ik staan...

Lees verder

Tomatenchutney

Dit broodje is een NIETTEVERSMADEN’TOMATENCHUTNEY’BROODJE! Benodigdheden kookpan, grilpan, jampot of weckpot Ingredienten tomatenchutney 1 kilo tomaten 1 grote ui 2 tn knoflook 150 ml witte wijnazijn 180 gr suiker 1 tl zout ½ tl chilivlokken ½ tl kaneel ingredienten voor broodje broodje courgette Philidelphia naturel zuivelspread (probeer ook eens ricotta)...

Lees verder

De groenlipmossel

Groenlipmosselextract, ooit van gehoord? Dit woord kwam ik tegen tijdens mijn zoektocht op internet naar ontstekingsremmers. Na maanden pijn en geklooi, met antibiotica en pijnstillers heeft Lo eindelijk zijn behandeling gehad bij de endodontoloog, specialist in het behandelen van ontstoken wortelpunten. Bijzondere mannen die endodontologen, leren na hun tandartsenstudie nog...

Lees verder

Dahl-Nie-Normaal Soep

Deze soep dankt zijn naam aan de uitspraken van onze gasten. Niet normaal zo lekker! Laat zich ook gemakkelijk invriezen. Maak dan een dubbele portie en als de soep is afgekoeld in diepvrieszakken scheppen met een pollepel. Je weet hoeveel scheppen van jouw pollepel voldoende zijn voor 1 persoon. Zet...

Lees verder

Tofu met Soyasaus

Met deze tofuschotel krijg je werkelijk iedereen aan de tofu. Deze is zo lekker, dat je hem gegarandeerd in je standaard repertoire opneemt. Goeie missie, in het kader van ‘af en toe een dagje vlees overslaan’ toch? INGREDIËNTEN voor 4 tot 6 personen Saus 10 sjalotten (ong. 400 gr) 70...

Lees verder

Tikka Massala

Dit heerlijke gerecht is van origine afkomstig uit India. Het is niet alleen een smaak-explosie in je mond maar ook de kleuren op je bord zijn zo intens dat je gegarandeerd oh’s en ah’s krijgt van je gasten! Er is geen standaard recept voor Tikka Massala. Je kunt 50 recepten...

Lees verder