6 dgn – Flowtraining – Aosta – Hooggebergte Italië

AOSTA MIXED 16-23 juli 2017

FLOWTRAINING & BERGWANDELEN IN NATUURPARK GRAN PARADISO

Dit jaar maken we een mix van de Aosta RAW versie en de MEDIUM versie. We verblijven op 2000 meter hoogte aan de voet van een gletsjer waarbij je kunt kiezen of je in een smaakvol gerenoveerde berghut wilt overnachten of in je eigen tentje tussen de hoge pieken kampeert. Waar de RAW versie wellicht voor sommigen iets te avontuurlijk is, kan dus ook kiezen voor de wat luxere vorm. De trainingen en wandelingen doen we grotendeels samen. 

Het progamma wordt heel rustig opgebouwd. Voor iedereen geschikt die een flexibele instelling heeft en van de bergen houdt. Een redelijke wandelconditie is natuurlijk wel een vereiste.

Één van Europa’s bijzondere natuurgebieden

Deze reis gaat naar het hooggebergte van Noord Italië. Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s bijzondere natuurgebieden. Het is een prachtig gebied dat met grote zorg voor de komende generaties wordt beschermd in het Nationaal Park Gran Paradiso. We verblijven op 2 km hoogte. Van daaruit wandelen we naar adembenemend mooie stiltegebieden. De flowtraining doen we onderweg, op verlaten plekken.

Deze vakantie is er een om nooit te vergeten. Je doorbreekt patronen en verlegt grenzen. Zowel fysiek als mentaal wordt je uitgedaagd.

Weg uit de chaos en de dagelijkse drukte

De grootsheid en kracht van de natuur zorgen ervoor dat je stil wordt van binnen. Je maakt opnieuw verbinding met de natuur. Jouw natuur. Even weg uit de chaos en de dagelijkse drukte. Focus, je komt letterlijk ‘back on track’. Je volgt jouw weg, naar persoonlijke rust, ruimte en creativiteit. En dat kan je dan weer mooi meenemen als ‘souvenir’ in je leven in Nederland.

Flowtraining & wandeltochten

Het basiskamp (als je voor kamperen kiest) ligt op 2000 meter hoogte, waar de weg ophoudt begint de bergsportcamping. En op 10 minuten loopafstand over een pad langs de gletsjer rivier ligt de pas gerenoveerde berghut Tetras Lyre. Kies je voor een kamer, alle bagage wordt door de eigenaren voor je naar de hut gebracht. Beide groepen komen hier samen en hiervandaan wandelen we naar stillere hogere plekken in het gebergte, waar we dan onderweg trainen en mediteren.

De oefeningen komen uit de Flowtrainingen die we al vele jaren geven. Het zijn stoere actieve bezinningsoefeningen die zijn gebaseerd op een trainingsvorm van bewust onthaasten, met elementen uit de oude krijgskunsten. Een uniek concept op het gebied van sport (Martial Arts) en Mindfulness, Zen, Taiji & Qigong en Meditatie. En je hoeft zeker geen Jet Li te zijn om hier aan mee te kunnen doen ;-)

Voldoende tijd voor rust

Geen dag zal hetzelfde zijn. We kunnen bijvoorbeeld op een dag 6 uur onderweg zijn met onderweg genoeg pauzes om je weer op te laden. Je draagt een dagrugzak met eten en drinken. Ook zijn er dagen om te acclimatiseren, waarin je in je eigen ritme langs de rivier kunt wandelen, of in stilte kunt verblijven. We zorgen er sowieso voor dat we voldoende tijd voor rust inbouwen.

Je kunt bij deze MIXED versie kiezen om te slapen in een eigen meegenomen tentje op de camping, in een appartement direct grenzend aan de camping of op 10 min. loopafstand  in de berghut.

DE BERGSPORTCAMPING – back to basics

De bergsportcamping is heel eenvoudig maar wijds opgezet. Er zijn warme douches en een kleine campingwinkel. Dichtbij is een eenvoudig restaurant waar ze geweldige pizza’s maken, maar je kunt ook wat luxer eten in de berghut Tetras Lyre, waar de helft van de groep verblijft. Je kunt ook zelf koken, in het camping winkeltje zijn italiaanse producten te koop en met een beetje fantasie (of advies van Mo) kun je een heerlijke maaltijd maken.

2-p APPARTEMENT INCL. KEUKEN EN BADKAMER  – Luxer slapen en zelf koken

Dit rustieke gebouw grenst direct aan de camping en heeft op iedere verdieping 1 appartement met slaapkamer, keuken en badkamer. Rustiek en eenvoudig ingericht en van alle gemakken voorzien.

TETRAS LYRE – Luxer slapen en eten in de berghut

4 jaar geleden is deze oude berghut compleet omgebouwd tot een luxe en sfeervolle accommodatie. Je kunt er niet met de auto komen en dat maakt het nog specialer. De bagage wordt opgehaald door de eigenaren. Echt terug naar de natuur maar toch in een veilige omgeving. Het eten is heerlijk, de bedden goed, schoon en verzorgd. Een plek om je thuis te voelen.

 

Voor deze reis hebben we 2 vereisten

 

content-aosta-gran-paradiso-lo

 • Goeie conditie, je moet minimaal 3 uur kunnen wandelen of 3 kilometer kunnen hardlopen. Als je regelmatig aan sport doet of een ski-vakantie kunt volhouden zit je over het algemeen wel goed. We bouwen de intensiteit van de wandelingen rustig op. Bij twijfel over je conditie kun je ons altijd even mailen of bellen 0655861253.

 • Goeie uitrusting! Zoals een dagrugzak, goed ingelopen wandelschoenen, stokken (ook plaatselijk verkrijgbaar voor zo’n €15), outdoorbroek, vest, regenjack, petje, zonnebril en zonnebrand, koele blouse, en een wintersportjack (lekker voor een koude ochtend) etc. Je krijgt natuurlijk een meeneem lijst toegestuurd.

  Extra voor de kampeerders: je eigen tentje, een slaapzak voor -5, brandertje voor als je zelf wilt koken etc.

zo 16 juli t/m zo 23 juli 2017

BERGHUT – 7 nachten, incl. ontbijt, diner en de Flowtraining:
€ 690 p.p. voor 3/4-persoonskamer

€ 730 p.p. voor 2-persoons kamer

 • Inclusief:
  6 dagen Flowtraining en bergwandelen, waarvan 1 à 2 dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden

  7 overnachtingen
  ontbijt en diner
 • Exclusief:
  de reis 

  lunch en drankjes

 

APPARTEMENT INCL. KEUKEN EN BADKAMER – 7 nachten, incl. de Flowtraining:
€ 575 p.p. op basis van 2 persoons appartement 

 • Inclusief:
  6 dagen Flowtraining en bergwandelen, waarvan 1 à 2 dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden

  7 overnachtingen
  Welkomstdiner
 • Exclusief:
  de reis 

  maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25

 

CAMPING – 7 nachten, incl. de Flowtraining:
Klein tentje:

1 persoon:    € 395 p.p.
2 personen:  € 380 p.p.

Grote tent:
1 persoon:     € 410 p.p.
2 personen:   € 390 p.p.

Camper:
1 persoon:   € 430 p.p.
2 personen: € 400 p.p.

 • Inclusief:
  6 dagen Flowtraining en bergwandelen, waarvan 1 à 2 dagdelen vrij, al naar gelang de weersomstandigheden

  7 overnachtingen op de camping
  Welkomstdiner
 • Exclusief:
  de reis 

  eigen tentje
  maaltijden: keuze uit zelf koken, geschatte kosten €15,- per dag. Uit eten kost tussen €15 en €25

 

Boek je als bedrijf en wil je een factuur met BTW om deze terug te vorderen? Dan is de prijs gemiddeld zo’n €40 hoger dan bovengenoemde bedragen.

Boek hier je reis

content-aosta-gran-paradiso-wilde-dierenEen uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat

Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en is ruim 70.000 ha groot. Vroeger was dit park het jachtgebied van de Italiaanse koningen.

Vandaag is het een uitverkoren biotoop voor steenbokken en gemzen, voor arenden en lammergieren. De typische bergflora kan er onverstoord groeien en bloeien.

Aan de voet van een gletsjer

Het is een uniek gebied waar de natuur zijn gang gaat en waar wij als bezoekers kunnen wandelen. En vooral ook genieten, van de fauna en de flora, van het indrukwekkende bergmassief, van de 3877 meter hoge Pico Paradiso, van de gletsjers die in de loop der tijden tientallen valleien hebben uitgesneden. En zo kunnen we de opsomming van pracht nog wel verder uitbreiden… Het park Gran Paradiso is een eerste rang wandelgebied. Elke berg- en natuurliefhebber komt er aan zijn trekken: de recreatieve wandelaar, de ervaren wandelaar, de beginnende en ervaren alpinist.

Met het hoogste punt op 4061m hoogte is het geen verrassing dat hier een hooggebergte-klimaat heerst. Ook in de zomer zijn de nachten hier koud en de dagen zelden extreem heet.

Hoe kom je op het basis kamp van Gran Paradiso?

 1. Met eigen auto.
 2. Meerijden of meerijders meenemen. We brengen je graag met elkaar in contact.
 3. Met meerdere een mini-bus huren. Kosten ongeveer €250,-

Afstand vanaf Rotterdam 10 uur, 1000 km. Gebied ligt achter de Mont Blanc.